Hallandsposten

Andreas om ”Farmen”: Hela sanningen kom inte fram i tv

I söndagens avsnitt av ”Farmen” fick Andreas Larsson åka hem. Den halländska deltagaren berättar nu om vad som hände bakom kulisserna i programmet. – Jag grät hela vägen hem, säger han.

- Johan Hammerby jh@hallandspo­sten.se

Andreas Larsson kommer från Halmstad och bor numera i Mellbystra­nd. Han var en av deltagarna i årets säsong av ”Farmen” i TV4 – men inte längre. I söndagens avsnitt åkte han ut. Det var andra veckan i rad som han stod som en av kämparna i ödesmatche­n, en position som han hade valt själv. Detta trots att det var hans kompis Tim Mäklin som var storbonde.

– Hela sanningen kom inte fram i tv, berättar nu Andreas för Hallandspo­sten, och fortsätter:

– Jag har två små barn hemma och längtan efter dem blev större än längtan att stanna kvar i ”Farmen”. Så det fick bli som det blir: Antingen åker jag ut eller så stannar jag kvar, men jag var nöjd med att åka ut. Gav du allt i tävlingarn­a?

– Ja, i första gav jag allt, mot Ciro (Cucarano). Vi tog i hand på att starkast man skulle vinna, ingen skulle ge sig och lägga sig. Men mot Perre – nej. Jag valde honom för att han bara låg och vilade sedan första dagen vi kom in. Då ville jag att han skulle visa att han inte var så sliten och trött som han hade sagt. Det visade han också.

I tävlingen ”kilen” blev det således Per Renström som vann och Andreas fick åka hem i avsnitt 21. Hur var det då att få träffa barnen?

– Det var fantastisk­t. Jag grät hela vägen hem. Det var sjukt påfrestand­e att inte få höra deras röster, inte ringa facetime eller veta hur de mår. Då var de 1 och 2 år. Jag fick så mycket hjärnspöke­n: vad gör jag här hela sommaren? Jag kände mig som en dålig pappa som var där i stället för att vara med mina barn och de hjärnspöke­na tog över till slut. Jag kände att även om jag skulle fått en halv miljon så hade det inte varit värt för att missa en sommar med mina barn. Så det var sjukt skönt att komma hem och få krama om dem.

I programmet har det framställt­s som att Andreas har varit en del av en stark pakt. Men riktigt så vill han inte se på det.

– Folk kallar det en pakt, men vi hängde ihop precis som alla andra hängde med dem som de tyckte om. Vi gillade att vara med varandra. Vad tycker du annars om spelet?

– Som sagt, kamerorna visar inte allting. Det ser ut som att vi krigar hela tiden, men så var det inte. Fast det var ett spel så hade vi fina middagar och samtal allihopa. Vi hade det bra, men så klart att man också satt och planerade för att kunna komma så långt man kunde. Det är inget konstigt.

– Går man in i programmet för att lära sig hamra? Nej, jag gick med för att vinna. Då måste man samarbeta med rätt folk. Och det gjorde de också, som när de hejdade på Per i kampen. Det är också en slags pakt.

Hur har reaktioner­na varit på din medverkan?

– Mina vänner och familj har tyckt att det var jättekul. Men sedan är det sjukt mycket hat på Facebook och Flashback. Vi målas upp som värsta mobbarna som fryser ute folk. Men folk glömmer att tv visar det de vill visa.

Ska du fortsätta kolla på resten av säsongen?

– Ja, hundra procent. Jag tycker att det är jättespänn­ande, för jag vet knappt vad som händer. Jag har bett de andra deltagarna att inte

BILD: JAKOB DAHLSTROM

spoila. Men jag har mina favoriter, om jag säger så…

Till sist, har du några speciella eller fina minnen som du tar med dig från inspelning­arna?

– Det är många fina minnen. Det var i början när jag träffade Tim, Fredde, Yojje, Jennifer och Desi. Det var sjukt hur vi klickade så snabbt. Vi nästan såg på varandra att vi var likasinnad­e och skulle ha roligt ihop. Det var fint att vi fick en sån fin vänskap där inne. Just den biten var skitkul. Folket gjorde det roligt.

” Det var fint att vi fick en sån fin vänskap där inne. Just den biten var skitkul.

 ?? ?? Andreas Larsson som bor i Mellbystra­nd var en av deltagarna i årets upplaga av ”Farmen”.
Andreas Larsson som bor i Mellbystra­nd var en av deltagarna i årets upplaga av ”Farmen”.
 ?? ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden