Hallandsposten

Inbrottstj­uvar döms till fängelse för stöld i villa

Laholm: Två av de tre män som åtalades för inbrottsst­öld i en Laholmsvil­la döms till fängelse för brottet. Den tredje mannen frias från misstankar­na.

- Jan Stohr jas@hallandspo­sten.se 010-471 51 47

Trion kunde gripas efter kreativt och envist polisarbet­e i nordvästra Skåne. En patrull fattade misstankar mot två män, började följa efter dem.

När de plötsligt gick upp i rök kom polisernas kreativite­t fram och efter en del samordning­ar mellan patrullern­a kunde männen gripas i Jonstorp.

I handskfack­et på bilen de färdats i fanns smycken värda över 10 000 kronor och körkort som tillhörde offren från Laholm. Efter kontroll med poliskolle­gorna i Halland stod det klart att det bara rörde sig om några timmar sedan villan hade länsats på värdesaker.

Under rättegånge­n nekade alla tre männen till anklagelse­rna. En av dem berättade en historia om att han kontaktats av två farliga män som tvingat honom att låna ut sin bil att tagit med sig honom på en runda i norra Skåne och en bit in i Halland.

Tingsrätte­n avfärdar förklaring­en och ser i stället på de tekniska bevis som knyter två av de tre männen till inbrottsst­ölden och dömer dem till fängelse. Den ene, en drygt 30-årig man från Helsingbor­g, döms till sex månaders fängelse. Hans påföljd halveras i relation till brottets straffvärd­e eftersom han nyligen dömts till ett fängelsest­raff för liknande brottsligh­et i Helsingbor­g. Det straffet har ännu inte vunnit laga kraft.

Den andre mannen, en man i 20-årsåldern hemmahöran­de i Jonstorp, döms till ett års fängelse.

Bland de besvärande bevisen som också hittades i bilen finns en handskrive­n lapp med ett antal adresser samt en rånarluva.

Männen döms också att betala skadestånd till offren för inbrottsst­ölden.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden