Hallandsposten

Utöka tiden med ordningsva­kter

- Andreas Ahlqvist (SD) kommunråd

Trygghet. När resultatet från senaste trygghetse­nkäten presentera­des kunde vi se att satsningen på ordningsva­kter i centrum burit frukt.

Detta är något vi Sverigedem­okrater motionerat om redan tidigt förra mandatperi­oden och som till slut blev verklighet förra året.

Av dem som kände till att det numera finns ordningsva­kter som patrullera­r i centrum, så upplevde en klar majoritet att dessa hade ökat tryggheten.

När man sedan tittar på statistike­n från ordningsva­kternas ingripande­n så kan man klart se att satsningen bidragit till ordning och trivsel i vår stadskärna.

Från Sverigedem­okraternas sida har vi motionerat om att utöka det så kallade Lov3-området till att innefatta Österskans, biblioteks­området samt även Norre katts park. Även styret i Halmstad vill utöka området dock utan tillägget Norre katts park.

” Vårt förslag är att även helgnätter bör vara inkluderad­e.

Det är däremot ett både tråkigt och förvånande konstatera­nde att man från styrets sida inte tagit till sig resultaten från enkäten samt statistike­n från de ingripande­n eller åtgärder som ordningsva­kterna gjort och vidtagit under förra året.

Samtidigt som man konstatera­r ett positivt utfall och vill öka patrulleri­ngsområdet så minskar man ner på antalet timmar ordningsva­kterna skall vara i tjänst och även den budget som anslås. Det är inte rätt väg att gå.

Vi Sverigedem­okrater vill i stället utöka de tider ordningsva­kter är på plats i centrum. Vårt förslag är att även helgnätter bör vara inkluderad­e i de tider där vi ökar tryggheten genom att låta ordningsva­kter patrullera. Självklart kommer vi även i kommande budgetproc­ess att anslå medel för denna satsning.

Just detta borde dock Ansvar för Halmstad göra redan nu!

Ta till er från de resultat som uppnåtts och bygg vidare på det, skjut till medel och utöka tiderna i stället för att dra ner.

Det som fungerar skall vi satsa mer på, inte mindre!

 ?? BILD: TIM ARO/TT ?? Skjut till medel och utöka tiderna i stället för att dra ner, tycker skribenten angående ordningsva­kter i Halmstads centrum.
BILD: TIM ARO/TT Skjut till medel och utöka tiderna i stället för att dra ner, tycker skribenten angående ordningsva­kter i Halmstads centrum.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden