Hallandsposten

Hoppet är ute för HBTK efter förlust – missar slutspelet

- Thomas Engman sporten@hallandspo­sten.se

Vinden har verkligen pekat åt olika håll för Halmstad BTK den här säsongen och den negativa trend som präglat spelet i flera omgångar följde laget ändå in i kaklet mot Söderhamn. – Jag vet inte riktigt vad det beror på men viss energi och go saknas i laget, suckar Hbtk-tränaren Fredrik ”Figge” Håkansson. Söderhamn Halmstad BTK 4 0

I den här matchen var det bara poäng som gällde om drömmen om slutspel skulle leva vidare till sista omgången.

– Med tanke på de andra resultaten dagen före var förutsättn­ingarna givna och därför var det här inte bra, möjligen kan det varit stundens allvar, fortsätter ”Figge”.

De så kallade nyckelmatc­herna rann HBTK tidigt ur händerna i mycket jämna femsetare för Wilhelm Kindblad och Simon Arvidsson.

– ”Wille” ska egentligen vinna sin match mot Daniel Lindsö och det blir extra tufft för Simon i det läget.

Någon gästfrihet fanns första inte hos Söderhamn som ville befästa andraplats­en i serien. 3–0 i pausen var en fin språngbräd­a till den andra akten.

”Figge”plockade fram Charlie Widing och hoppades på en mindre sensation. Hbtk-talangen gav matchen mot Viktor Brodd, en av seriens främsta spelare, lite nerv med setseger innan hemmaspela­rens rutin fällde avgörandet.

– Här finns lite positivt att hitta men Charlie behöver få upp tempot i spelet, förklarar ”Figge”.

Samtidigt hade Simon Arvidsson gjort sin plikt mot Daniel Lindsö men den ”tröstseger­n” räknas aldrig.

BILD: CARL FREDRIK JOHANSSON

Om drygt en månad avslutas seriespele­t mot Munkedal i en betydelsel­ös match men utan betydelse blir inte den kommande tiden för HBTK.

– Nej, utan vi får titta på vad som varit skillnaden för oss höst-vår och sedan blicka in i framtiden. I klubben finns ungdomar som kan stå på tur och vara aktuella.

Att sätta fingret på den uppkomna situatione­n i skillnaden i jakten på poäng kan inte Hbtk-tränaren riktigt.

– Vi har tappat i flera jämna matcher både som lag och individuel­lt där vi haft greppet. Jag har försökt gå runt på spelare men inte fått ut något extra. Sedan har spelare varit krassliga och slitna, menar ”Figge”.

 ?? ?? HBTK missar slutspel i vår efter en 4–0-förlust borta mot Söderhamn.
HBTK missar slutspel i vår efter en 4–0-förlust borta mot Söderhamn.
 ?? ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden