Hallandsposten

Slutar som tränare – nu klar som mittback i Astrio

Förra året tränade han Astrios P19-lag. Men Vildan Rashkaj saknade att spela själv och är nu klar som ny mittback i Söndrumsla­get. – Jag är fortfarand­e ung. 32 år är ingen ålder, säger han.

- Anders Tornell at@hallandspo­sten.se

Astrio har gjort bra i från sig i tvåan och varit med och slagits i toppen de senaste säsongerna.

Inför seriestart­en har klubben bland annat gjort klart med Marcus Jönsson och Isak Petersson från Tvååker samt Henrik Johansson från Laholm.

Samtidigt är Söndrumskl­ubben på jakt efter en ny målvakt upp till den besättning som redan finns och har hört sig för hos tidigare Hbk-målvakten Stojan Lukic.

I dagarna blev det dock klart med Vildan Rashkaj, som har ett förflutet som spelare i just Astrio, men även varit i andra klubbar som Laholm, Unnaryd och Kvibille.

Under förra året tränade han Astrios P19-lag, men gör nu en oväntad rockad och blir spelare istället.

– Ett lite annorlunda val. Vildan gjorde ett bra jobb som tränare i vårt P19-lag, men han kände att det var för tidigt att bara vara tränare och ville spela i något lag i stället, säger Astrios herrtränar­e Peter Lindau.

– Han har tränat på bra och samtidigt varit med och coachat P19-killarna som vi vill utveckla flera steg så de kan spela i Astrios A-lag i framtiden. Det är inget lätt hopp, men Vildan hjälper oss med det. Man kan säga att han blir tränarens högra hand på planen, fortsätter Lindau.

Båda har jobbat mycket tillsamman­s det senaste året och efter att har tränat med Astrio under vintern skrev Rashkaj på för klubben den

Peter Lindau, tränare i Astrio.

kommande säsongen – som mittback. En position han hade även i Kvibille där han var spelande tränare innan han tog klivet över som P19-tränare i Astrio.

– Det känns bra att få möjlighete­n att vara en del av Astrios trupp. Enligt mig är Lindau stans bästa tränare och jag kan lära mig mycket av honom, anser Vildan Rashkaj.

Han har tidigare spelat som högst i division 3 (Laholms FK).

– Det är klasspelar­e på varje position i Astrio. Tempot är högt på träningarn­a så det är tufft för mig. Tekniken har jag och fatta beslut det kan jag, men det svåra är att öka i hastighet och då veta vad man ska göra med bollen.

Rashkaj säger att Andreas Enggren, som han hade som tränare i Unnaryd, gjorde att han fick upp ögonen för ledarskape­t och nyligen erhöll Vildan sin Uefa-licens som tränare.

Men nu är det alltså spel i Astrio som gäller 2024.

– Sedan tar jag kanske upp tränarkarr­iären igen.

 ?? BILDER: HALLANDSPO­STEN ?? Vildan Rashkaj, kusin till tidigare Hbk-spelaren Anel Rashkaj, lämnar sitt jobb som tränare i Astrios P19-lag för att bli spelare i samma klubb.
BILDER: HALLANDSPO­STEN Vildan Rashkaj, kusin till tidigare Hbk-spelaren Anel Rashkaj, lämnar sitt jobb som tränare i Astrios P19-lag för att bli spelare i samma klubb.
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden