Hallandsposten

Linda Bengtzing: ”Jag köpte upp alla Roxette-t-shirtar”

- Johan Hammerby jh@hallandspo­sten.se

Tillsamman­s har de 16 deltagande­n i Melodifest­ivalen och otaliga hits. Nu slår Linda Bengtzing och Magnus Carlsson sina schlagerpå­sar ihop för en storslagen show – och i mars intar de Halmstads teater. – Folk står upp från första till sista låt, säger Linda.

Under den andra deltävling­en i fjolårets Melodifest­ival anordnades en mellanakt med ett ”Mello-battle”, där Magnus Carlsson och Linda Bengtzing fick duellera mot varandra med några av sina många hits från tävlingen. Det var tänkt som en engångshän­delse, men det uppskattad­es så mycket att senare under året bokade Rival i Stockholm in dem för två föreställn­ingar ihop. Men succén fortsatte även där – vilket överraskad­e Linda Bengtzing:

– Det var en sån chock, berättar hon. Folk stod upp från första till sista låt. Vi vågade inte prata om det när vi skulle ses för dag 2: Vi trodde att vi skulle jinxa det, att det bara hade varit en tillfällig­het. Men det här är väl vad folk vill ha. Det är helt sjukt! Vi fattar inte riktigt. Men sen har vartenda gig varit så.

Man bokade in några spelningar under hösten, och därefter har man fått fylla på med ytterligar­e städer och datum under våren 2024, bland annat Halmstads teater 20 mars. Vad har du för relation till Halmstad?

– Det skulle vara Thomas Petersson och en ”spoat-skjoata” då. Egentligen inte så mycket. Det är kanske det ställe som jag har spelat minst på. Men jag har valt Halmstad på olika roadtrips. Jag var också i Tylösand på ett företagsgi­g i somras. Jag köpte upp hela lagret av Roxette-t-shirts på hotellet när de var på rea. Är Roxette ett band som du har gillat tidigare?

– Men skoja inte med mig! Marie Fredriksso­n är min största idol, min förebild. Jag har också släppt hennes låt ”Äntligen”.

Två gånger har Magnus och Linda tävlat i Melodifest­ivalen samma år, men utöver detta har de samarbetat i flera andra sammanhang, som i Diggiloo och flertalet företagsgi­g. Allt detta har visat dem hur mycket de trivs ihop både på och utanför scen.

– När vi gör stora saker tillsamman­s, och det är andra artister med, så är det alltid jag och Magnus som hamnar ihop på lunchen eller sitter och snackar lite efter showen – och sedan går vi hem tillsamman­s. Då menar jag inte till samma rum, men vi är inga festprissa­r så vi är alltid dem som lämnar först för att vi ska sjunga nästa dag. Vi tar vårt jobb på väldigt stort allvar båda två.

Namnet på showen är ”En jäkla massa schlager”, och det kan man förstå. De bägge artisterna har varit med i Melodifest­ivalen åtta gånger var, och många av låtarna har levt kvar långt efteråt.

– På ett eller annat sätt så är alla låtarna med, säger Linda. Det lovar vi.

Sjunger ni bara era egna låtar, eller samarbetar ni också?

– Vi är på scenen nästan hela tiden. Vi lämnar varandra korta, korta stunder för klädbyten bara. Man får lika mycket av oss båda. Det var viktigt för oss att det skulle kännas hur mycket vi tycker om varandra.

Många av era, och framför allt dina, låtar är väldigt fartfyllda. Kan publiken förvänta sig det nu också?

– Man kan nog säga att det är showens överskrift. Jag oroar mig redan nu för fysiken efter jul. Jag måste börja springa eller nåt. Det krävs otroligt mycket av oss. Det är två timmar med bara oss och det är fullt ställ.

–Men det krävs också av publiken, så publiken kan också börja springa!

Med på turnén följer ett liveband, men inga dansare.

– Men Magnus dansar jättefint, det kan du skriva. Han är jättedukti­g.

Är du det?

– Nä. Jag far mest omkring och gör av med all energi.

Förutom låtarna som många känner igen har även flera av deras scenkläder blivit ihågkomna. Dessa får vi dock inte se på turnén.

– Det är faktiskt helt annat. Det är för varandras och för publikens skull. Jag kan säga att det är så mycket ångest-svett i originalkl­äderna så du vill inte veta hur de luktar! Hade man varit gjord av pengar hade man kunnat göra replikor av kläderna, det hade varit kul. Men de är lite passé också.

Vad kan publiken i Halmstad förvänta sig 20 mars?

– Ett jävla drag helt enkelt. Det är två timmars paus från livet. Hämta och lämna barn, allt krigssnack, alla pandemier, dålig ekonomi, elpriser – det här är två timmar fristad.

– Och så har vi en sak i showen som är lite överraskan­de. Folk älskar det och skrattar ihjäl sig – det är roligt. Det får bli en cliffhange­r.

” Men Magnus dansar jättefint, det kan du skriva. Han är jättedukti­g.

 ?? BILD: PETER KNUTSON ?? Magnus Carlsson och Linda Bengtzing kommer till Halmstads teater 20 mars för en show som är fullproppa­d med schlagerlå­tar.
BILD: PETER KNUTSON Magnus Carlsson och Linda Bengtzing kommer till Halmstads teater 20 mars för en show som är fullproppa­d med schlagerlå­tar.
 ?? ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden