Hallandsposten

Halmstad Hammers toppar listan – men hoppas på mer publik

- Fredrik Jonsson fj@hallandspo­sten.se

Halmstad Hammers har lockat den största publiksiff­ran i hela hockeyetta­n den här säsongen. Men trots höga toppnoteri­ngar hoppas Hammers få fler betalande åskådare till sina hemmamatch­er när säsongen ska avgöras. – Det finns intresse, det gäller bara att få hit dem, säger Hammers ordförande Peter Fredriksso­n.

I veckan presentera­de hockeyetta­n de tio matcher som dragit mest publik den här säsongen. Halmstad Hammers två Grindslant­en-matcher mot Karlskrona i lördags och Kallinge/ronneby i oktober ligger på plats ett och tre med 3941 respektive 3674 åskådare. Hammers bortamatch mot Karlskrona letar sig också in på plats åtta (2350 åskådare).

– Spontant så visar det att det finns ett hockeyintr­esse i Halmstad som är ganska brett, sedan verkar det svårt att locka de hockeyintr­esserade till matcher med inträde. Och jag vet inte varför, säger Peter Fredriksso­n om listan.

– Jag pratade med Marcus Borgh om det här och han säger att alla i laget tycker att det är roligt att spela inför så stor publik. Det är roligt att höra för då blir det som en uppmaning till alla hockeyintr­esserade att komma och titta på laget. Det finns intresse, det gäller bara att få hit dem när det är inträde.

För även om gratismatc­herna lockat storpublik och varit en succé den här säsongen har Hammers snitt bara ökat med sex personer, till 1161, jämfört med allettan södra i fjol.

Samtidigt har Hammers rönt stora framgångar på isen och ligger på andra plats med god chans att knipa en semifinalp­lats för att nå

Halmstad Hammers ordförande Peter Fredriksso­n berättar att klubben vill skapa en marknadsoc­h eventgrupp.

BILD: ROGER LARSSON

kvalserien till hockeyalls­venskan med sju matcher kvar att spela.

Den sportsliga framgången har dock inte märkts särskilt mycket än så länge på publiksiff­rorna.

– Visst är det lite märkligt. När vi gick in i allettan kändes det inte som att det tog riktig fart heller, jag trodde vi skulle ha minst 1000 i snitt i hallen på matcherna med inträde.

– Samtidigt är vi otroligt tacksamma mot våra sponsorer som är med och finansiera­r Grindslant­en. Det betyder jättemycke­t för föreningen.

Den södra serien drar mer publik än den norra, men bland klubbarnas ledningar ser man samma tendens. Att det är svårt att locka publik. Pratar ni om några lösningar?

– Ja, och vi hade ett initiativ i höstas när vi körde Grannmatch­en där man kunde ta med sig två grannar gratis. Då trodde vi att vi skulle fylla arenan. Vi har funderat mycket på själva arrangeman­get runtomkrin­g, att det inte bara är hockey utan att man får mer, men vi har inte kommit dit än för vi i styrelsen har fått jobba med andra bitar som vi upplever inte varit på plats.

– Men vår prioritet är att få till en marknad- och eventgrupp som kan planera och få till mer runt hockeymatc­herna. Det tror vi är ett sätt.

Peter Fredriksso­n hoppas att fler sluter upp när säsongen går in i sitt avgörande skede.

För intäkterna har en stor betydelse för att föreningen ska klara sitt mål, att gå 600 000 plus den här säsongen.

– Vi är inte riktigt däruppe men på god väg.

 ?? BILD: ROGER LARSSON ?? Halmstad Hammers har dragit mest publik den här säsongen i Grindslant­en-matchen mot Karlskrona men har en utmaning i att locka fler betalande åskådare.
BILD: ROGER LARSSON Halmstad Hammers har dragit mest publik den här säsongen i Grindslant­en-matchen mot Karlskrona men har en utmaning i att locka fler betalande åskådare.
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden