Hallandsposten

Annika ”Andersson” Korenado ska leda Allsång på Vallarna

- Martin Erlandsson

Allsång på Vallarna får en ny programled­are med stor rutin från friluftste­aterns scen: Annika ”Andersson” Korenado.

– Det är helt luststyrt, säger komikern som bor i Falkenberg.

Planen inför sommarens allsång är att Annika ”Andersson” Korenado ska vara programled­are alla måndagarna från den 8 juli till och med den 5 augusti. Hon får troligen med sig båda allsångsle­darna från 2023 på premiären och sedan antingen Sonny Enell eller Robin Rösehag de andra fyra kvällarna.

– Jag trivs väldigt med båda två. Sonny har varit med i alla våra krogshower och Robin spelade jag emot i ”Alla tiders Åsa-nisse”. De kommer att ha större sångansvar, för publiken ska inte behöva höra mig sjunga ballader, ha ha. Sedan har vi ju Sandra Boman och Lydia Schough som är fantastisk­a sångerskor också, berättar Annika Korenado på telefon.

Förra sommaren hade Annika en roll i buskisen ”Skrot, hopp och kärlek” på Vallarna, men i år nöjer hon sig med att vara regiassist­ent för ”Korvfabrik­ören” med Claes Malmberg.

– De besluten har faktiskt inte med varandra att göra. Jag hängde på Vallarna mycket förra året och när jag hoppade in på scen en av kvällarna var det så vansinnigt roligt att jag ville göra det igen.

Finns det något du vill förbättra?

– Det finns mycket att lära från första året, men totalt sett tycker jag att det funkade väldigt bra. Jag tycker att det är en fin gemenskap att sitta ute i den svenska sommaren och sjunga ihop.

Har du någon drömgäst till Allsång på Vallarna?

– Jag har sett några av bokningarn­a och kanske finns min drömgäst bland dem. Men tänker jag helt fritt så svarar jag Abba, men det blir förstås svårt…

Allsång på Vallarna produceras av Annikas äldste son Carl-oscar Korenado ihop med Jonathan Larsson. De tar inte in den rikskända komikern Annika ”Andersson” för att sälja biljetter, men ser ju att det aldrig är en nackdel med ytterligar­e ett välkänt namn i programmet.

– Ja, Annika förknippas ju med Vallarna och bidrar ju till igenkännin­g. Framför allt är hon fantastisk som programled­are, berömmer Jonathan Larsson.

Med Carl-oscar Korenados mamma på scen fortsätter traditione­n med samarbeten inom familjen.

I ”Paraden” och de tidigare krogshower­na i Falkenberg har även lillebror Alexander varit med och i produktion­sbolaget Callsee Music Group är pappa Tomas Korenado styrelseme­dlem med rutin bland annat från ordförande­skap i Gais och det stora bolaget Skab.

– Tomas är en otroligt bra mentor för oss och är även med och bollar idéer, förklarar Jonathan, som även frilansar som ljudteknik­er i Kungsbacka teater.

På en del sajter ser det ut som att Allsång på Vallarna AB har gjort ett bokslut för 2023 där både omsättning­en och det egna kapitalet minskade under 2023. Stämmer det?

– Nej, vi har förlängt räkenskaps­år och ska inte skicka in vårt bokslut förrän i maj. Vi sålde fler biljetter och hade högre omsättning 2023 än 2022, alltså mer än två miljoner kronor. Jag vet inte varifrån deras siffror har kommit. Vi gick plus i resultaträ­kningen, svarar Jonathan Larsson.

Hur gick det för er nya satsning i Varberg med showrevyn ”Paraden”?

– Alla tio föreställn­ingarna var i princip slutsålda, så vi hade kunnat köra fler om alla medverkand­e hade varit tillgängli­ga. Förhoppnin­gen är att kunna köra i Nöjeshalle­n även nästa år.

 ?? BILDER: BO HÅKANSSON & ROBERT BOMAN ?? På Vallarna har Annika ”Andersson” Korenado spelat buskis många somrar sedan debuten 1996, exempelvis 2021 i ”Sommarsbus­kis” (till vänster) och som Eulalia i ”Alla tiders Åsa-nisse” 2022. Nu till sommaren ska hon leda allsången på samma scen under fem måndagar, från den 8 juli till och med den 5 augusti.
BILDER: BO HÅKANSSON & ROBERT BOMAN På Vallarna har Annika ”Andersson” Korenado spelat buskis många somrar sedan debuten 1996, exempelvis 2021 i ”Sommarsbus­kis” (till vänster) och som Eulalia i ”Alla tiders Åsa-nisse” 2022. Nu till sommaren ska hon leda allsången på samma scen under fem måndagar, från den 8 juli till och med den 5 augusti.
 ?? BILD: DICK GILLBERG ?? Aktiebolag­et Allsång på Vallarna ägs numera av falkenberg­arna Carl-oscar Korenado och Jonathan Larsson, som just nu planerar sin andra säsong som producente­r och artistboka­re för allsången.
BILD: DICK GILLBERG Aktiebolag­et Allsång på Vallarna ägs numera av falkenberg­arna Carl-oscar Korenado och Jonathan Larsson, som just nu planerar sin andra säsong som producente­r och artistboka­re för allsången.
 ?? ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden