Hallandsposten

Lokal Ica-handlare bland de 40 mest växande butikerna i landet

Våxtorp: Niklas Voss har all anledning att dra på smilbanden. Hans Ica Nära Våxbohalle­n kvalar in på plats 37 på tidningen Dagligvaru­nytts lista över de 100 snabbast växande matbutiker­na i Sverige.

- Jerry Carlsson jc@hallandspo­sten.se 010-471 51 65

– Jag fick se listan i går (läs torsdag). Det är ju såklart skitskoj och en fjäder i hatten till alla som jobbar här, säger Niklas Voss.

Det är alltså tidningen Dagligvaru­nytt som presentera­r listan över de 100 matbutiker som växer mest i Sverige. Listan omfattar bolag som omsätter minst tio miljoner kronor netto och som redovisat ett positivt rörelseres­ultat.

"Fortsätter den utveckling som vi har haft hittills i år lär vi landa på cirka 27 miljoner kronor det här räkenskaps­året.

– Under vårt förra brutna räkenskaps­år omsatte butiken 24,3 miljoner kronor vilket är drygt fyra miljoner mer än året innan. Fortsätter den utveckling som vi har haft hittills i år lär vi landa på cirka 27 miljoner kronor det här räkenskaps­året. Det är naturligtv­is en helt fantastisk utveckling som alla i butiken ska vara stolta över. För det här är verkligen ett lagarbete, säger han.

Vad ligger bakom de positiva siffrorna?

– Jag skulle vilja säga att det handlar om att vi har en relativt schysst prisbild och att vi är lyhörda för våra kunders behov och önskemål. På så sätt känns det som att vi har hittat helt rätt.

Niklas Voss tog över Ica-butiken för två år sedan – på pappret.

– Man skulle väl kunna säga att jag har kört den helt själv sedan 2020. Innan dess var det min pappa Peter som drev butiken.

Butiken lockar till sig många kunder från närområdet.

– Vi har verkligen lyckats bli en del av lokalsamhä­llet och det tror jag är väldigt viktigt. Lokalinvån­arna är lojala mot oss och vi försöker göra vårt bästa för att vara lojala mot dem. Dessutom har vi ju några rejäla toppar under sommaren med alla turister. Då kan vi sälja för runt 650 000 kronor under en vecka.

Men butiken har länge varit trångbodd med en försäljnin­gsyta på cirka 200 kvadratmet­er.

– Vårt mål är att bygga ut med butiken med ytterligar­e 300 kvadratmet­er. Den ytan behövs verkligen för att vi ska kunna ha ett större sortiment av bland annat frukt och grönt, mejeriprod­ukter och frysvaror. Men en sådan utbyggnad är naturligtv­is inte billig. Prislappen hamnar på mellan 10 och 12 miljoner.

Ska ni fira framgången?

– Absolut, på något sätt ska vi göra det. Det gäller bara att hitta en dag när alla kan vara lediga, säger Niklas Voss.

 ?? BILD: JERRY CARLSSON ?? Niklas Voss gläds åt butikens framgångar. Ica Nära Våxbohalle­n hamnar på plats 37 på listan över de mest växande butikerna i landet.
BILD: JERRY CARLSSON Niklas Voss gläds åt butikens framgångar. Ica Nära Våxbohalle­n hamnar på plats 37 på listan över de mest växande butikerna i landet.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden