Hallandsposten

Artisten Gladys del Pilar ska uppträda i Hyltebruk

Hyltebruk: I helgen intar ett känt namn Forum-scenen i Hyltebruk. Sångerskan Gladys del Pilar tolkar den franska ikonen Edith Piaf. Dessutom berättar kommunens kulturutve­cklare om vilka evenemang som är på gång i vår.

- Isabel Bark ib@hallandspo­sten.se 010-471 51 20

I kväll blir det både klassiska och mer sällsynta Edith Piaf-sånger på svenska. I musikteate­rn ”Jag ville dansa med lyckan” berättar Gladys del Pilar och Anna Bromee den unika och livsbejaka­nde historien om Edith Piafs liv.

– Edith Piafs sista tid har beskrivits som mörk. Men Anna Bromee, som har skrivit den här föreställn­ingen, har träffat personer som fanns i Edith Piafs närhet och de lyfte fram en ganska ljus och fin historia om henne. Anna har sedan översatt all musik till svenska, berättar Lars Classon, kulturutve­cklare på Hylte kommun.

Anna Bromee är artist, skådespela­re och manusförfa­ttare. Hon har bland annat tilldelats Povels Penna, ett hederspris i Povel Ramels namn för manusförfa­ttare.

Gladys del Pilar är känd för sin vinst i Melodifest­ivalen 2002 då hon uppträdde med låten Never let it go och gruppen Afro-dite. Hon har även arbetat som körledare i många år och varit med i musikalen Ghost.

– Gladys gör en fantastisk insats i den här föreställn­ingen. Det är häftigt att vi kan få hit ett sådant namn till Hylte. Vi vill ha riktigt bra grejer i kulturhuse­t Forum, det sätter Hylte på kartan, menar Lars Classon.

– Det är viktigt att vi får en bredd i huset och kan locka en yngre publik till både evenemang och konstutstä­llningar, fortsätter han.

Med detta i åtanke hålls en vernissage med graffiti-konstnären Adam Algotsson från Borås. Den äger rum i dag i Forum och utställnin­gen pågår sedan fram till den 22 mars.

– Det är en ung, jättedukti­g kille. Han började som vanlig graffiti-målare men varje gång polisen kom kände han sig aldrig färdig med sitt verk. Då började han i stället som konstnär, berättar Lars Classon.

 ?? BILD: PRESSBILD ?? Genom musiken berättar Gladys del Pilar och Anna Bromee den unika historien om Edith Piafs liv på lördagskvä­llen i Forum i Hyltebruk.
BILD: PRESSBILD Genom musiken berättar Gladys del Pilar och Anna Bromee den unika historien om Edith Piafs liv på lördagskvä­llen i Forum i Hyltebruk.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden