Hallandsposten

Rejäla vallar behövs runt skolan som en skyddande barriär

-

Skola. Hur kan man som beslutsfat­tare vara så nöjd med ett beslut som enligt vår mening inte har utretts i tillräckli­g omfattning, till exempel borde buller utredas mer och det saknas miljökonse­kvensbeskr­ivning.

Att tro att man skall få till en trygg miljö för eleverna när man ligger i ett handelsomr­åde är ju bäddat till misslyckan­de, dels med all trafik och alla som rör sig i området.

Statistike­n från polisen visar på att det har hänt över 700 brott i och kring det närliggand­e handelsomr­ådet mellan 2018–2022. Droghandel, snatteri, våld med mera och att då placera våra barn/ungdomar i det här känns ju inte rätt.

Mattias, du säger också att i en stad som expanderar måste man bygga skolor, men staden kan omöjligt växa mer i det området som Lyckedalss­kolan placeras. (Ledaren ”Den nya skolan tryggar Halmstads framtid”, 10/1.)

Hur kommer det sig att ingen ser hur landskapsb­ilden inte blir störd när man bygger en verksamhet på tre våningar i ett område med bara enplansvil­lor. Öster är det området som har minst parkmark i hela Halmstad, och att då exploatera dessa verkar vara okej. Tydligen beror det på var man bor hur störd man får bli av förändring­ar!

Mattias, vi förstår att det behövs skolor men placeringe­n bör övervägas noggrant.

Under de senaste åren har parken blivit eftersatt med underhåll, så klart att det inte är en massa folk som använder området. Man har tagit ner skyddsnäte­n runt tennisplan­en så slår man ut bollen på fel håll så får man leta efter den i det höga gräset. Att komma med påståendet att parken inte används är ju på grund av så dåligt underhåll att det blir omöjligt att använda.

I en tidigare insändare har en person uttalat sig om frustratio­nen kring en banderoll med budskapet ”Nej till skola här!” som befinner sig på en sakägares tomt. Hon menar att om hon varit yngre och varit mer uppkäftig hade hon smugit fram en sen kväll och sprayat mängder av färg på banderolle­n. En person uppmanar till brott då hon säger att om hon varit yngre så skulle hon klottra på banderolle­n. Är det till att föregå med gott exempel mot våra ungdomar, skulle vilja säga att det är typiskt brist på omdöme samt en dålig förebild för våra unga.

Vi vill gärna diskutera vidare med kommunen hur vi som bor grannar med parken skulle kunna utforma den så att vi inte får känslan av att bo i skolan.vi känner att det skulle behövas rejäla vallar/växtlighet som skyddande barriär för att vi som bor här skall kunna få fortsätta njuta av lugnet som parken har gett oss. Henrik Olander, Jarl Ivarsson & Agneta Ivarsson Besvikna och oroliga grannar till parken

Svar direkt

Vi lever i alla i det som kallas för samhället. Där behöver vi mer integratio­n, inte mindre. Lyckedalss­kolan är ett bra exempel på hur en kommun kan arbeta aktivt för att skapa just ett samhälle som håller ihop. Jag utgår också från att Halmstads kommun har genomfört de utredninga­r som behövs för att gå vidare i processen att bygga skolan på Snöstorp. Mattias Karlsson politisk redaktör

 ?? BILD: LILJEWALLS ARKITEKTER/HALMSTADS KOMMUN ?? Skiss över hur Lyckedalss­kolan kan se ut. Bild: Liljewalls Arkitekter/halmstads kommun.
BILD: LILJEWALLS ARKITEKTER/HALMSTADS KOMMUN Skiss över hur Lyckedalss­kolan kan se ut. Bild: Liljewalls Arkitekter/halmstads kommun.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden