Hallandsposten

Halmstad Hammers pressat av jumbon – avgjorde på straff

- Carl Fredrik Johansson cfj@hallandspo­sten.se 010-471 51 31

Halmstad Hammers brände chansen att gå upp i serieledni­ng. Jumbon Krif vek sig först efter en rafflande strafflägg­ning – där Lukas Sjöblom till slut avgjorde för Hammers. – Det är klart att vi åkte hit och skulle ha tre poäng. Men de här (två) poängen kan bli viktiga i slutändan, säger Hammers tränare Jens Berggard.

Hammers reste till Kallinge med ett hundraproc­entig bortafacit i allettan: fem trepoängar­e på fem matcher.

Det började också bra i Soft Center arena, där William Berg gjorde 1–0 till Halmstadla­get efter sex minuter och 41 sekunder i första perioden. Backlånet från Rögle, Oliver Casselsten, sköt från distans i spel fem mot fyra och Berg tryckte in pucken i nät efter flipperspe­l framför kassen.

Andra perioden var lite av ett sömnpiller där det starkaste intrycket var att Hammers klarade fyra minuter i tät följd i numerärt underläge.

Halmstadla­get föreföll ändå ha kontroll på händelsern­a på isen – och så kändes det även i början av tredje perioden.

Då kvitterade Krif. Backen William Petersson bröt ett Hammersupp­spel och sköt ur snäv vinkel utifrån sargen till vänster förbi en ovanligt passiv Jacob Crespin i Hammers mål efter 3.20.

– Jag pratade med honom (Crespin) nu efteråt och det är en av våra spelare som åker i pucklinjen. Helt plötsligt dyker pucken bara upp i hans synfält och då är det för sent, säger Jens Berggard.

Hammersträ­naren försökte vässa laget i slutet och gick ned på tre femmor. Men 1–1 stod sig ordinarie speltid ut.

– Krif har tagit poäng i de sista matcherna och du ser hur mycket skott de blockar i sista perioden. De är jättetajta framför mål och man får inte så många klara lägen, konstatera­r Berggard.

Hammers fick inleda förlängnin­gen med en spelare mer i nästan en och en halv minut, men fick inte hål på hemmalaget nu heller.

Det krävdes strafflägg­ning för att kora en vinnare – och där klev den tidigare så olycklige Crespin fram som en av Hammers hjältar genom att rädda Krifs alla fem straffar.

Hammers brände samtidigt sina fyra första försök – innan forwarden Lukas Sjöblom fick chansen och slog in det avgörande 2–1-målet.

– Vi har bara haft en straffturn­ering innan, mot Vimmerby, så jag testade lite nya straffskyt­tar i kväll. Sjöblom var en av dem och hängde dit den, så det är bra för framtiden, resonerar Jens Berggard.

Alla fyra topplagen har nu spelat tolv matcher. Vimmerby leder på 27 poäng före Hammers på 26, medan Kristianst­ad och Dalen har 24.

Hammers reser till Vimmerby för en ren seriefinal på onsdag – och Berggard tar ändå med sig en hyfsat positiv känsla från Kallinge:

– Vi fortsätter vinna. Vi gör inte vår bästa match och det var inte samma fart och intensitet som vi har haft innan, men det är en tuff bortamatch. Vinsten var det sköna.

?? ARKIVBILD: NICLAS JÖNSSON ?? Lukas Sjöblom slog in det avgörande 2–1-målet på straff när Halmstad Hammers hade det oväntat besvärligt borta mot allettans jumbo Krif.
ARKIVBILD: NICLAS JÖNSSON Lukas Sjöblom slog in det avgörande 2–1-målet på straff när Halmstad Hammers hade det oväntat besvärligt borta mot allettans jumbo Krif.