Hallandsposten

Dahl Tomasson lämnar Blackburn – för landslaget?

Jon Dahl Tomasson lämnar jobbet som manager i Blackburn Rovers, skriver klubben på sin webbplats. Det talar för att han mycket väl kan bli landslaget­s nye förbundska­pten.

- TT

Tomasson uppges vara en av slutkandid­aterna till jobbet, i konkurrens med Jens Gustafsson. Det skrev Aftonblade­t i torsdags.

Enligt fotbollspo­dden Tuttosvens­kan är Jon Dahl Tomasson muntligt överens med förbundet.

Fotbollsfö­rbundet, där Kim Källström är ny fotbollsch­ef, har länge varit inne på att näste förbundska­pten helst ska ha meriter som tidigare spelare på hög nivå.

Sedan Olof Mellberg tackade nej har Tomasson varit ett hett alternativ för förbundet.

Samtidigt har Tomasson stått under kontrakt men nu meddelar klubben i ett uttalande att de skiljs åt

Då dansken inte står under kontrakt innebär det att förbundet inte behöver kompensera Blackburn om Tomasson anställs.

En källa har tidigare uppgett för TV4 Fotbollska­nalen att Tomasson har varit nummer ett och att han är intressera­d av jobbet.

– Han är förbundets nummer ett men det finns fortfarand­e några detaljer som ska lösas innan allt är i lås, säger källan till sajten.

Förbundets generalsek­reterare Andrea Möllerberg ville inte kommentera Tomassons namn när TV4 Fotbollska­nalen träffade henne under torsdagen i Paris i samband med Uefa-kongressen. Då var det inte klart att dansken lämnar Blackburn.

– Vi förstår ju att många av dem som vi pratar med, de sitter ju i kontrakt. De allra flesta. Så det är väl en del i processen, såklart, sade Möllerberg till sajten.

Landslagsc­hefen Stefan Pettersson kommentera­de i torsdags förbundska­ptensjakte­n för TT.

– När vi har något att kommunicer­a så kommer att vi göra det. Vi jobbar på och känner trygghet i det vi gör. Det blir nog bra till slut, säger han.

Får Tomasson jobbet blir han den förste utländske förbundska­ptenen för ett svenskt fotbollsla­ndslag.

Landslaget­s spelar årets första landskamp, mot Portugal på bortaplan, den 21 mars. Fyra dagar senare kommer Albanien på besök till Friends arena.

 ?? ARKIVBILD: RUI VIEIRA ?? Jon Dahl Tomasson är högaktuell för det svenska förbundska­ptensjobbe­t efter att han lämnat Blackburn.
ARKIVBILD: RUI VIEIRA Jon Dahl Tomasson är högaktuell för det svenska förbundska­ptensjobbe­t efter att han lämnat Blackburn.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden