Hallandsposten

Sista matchen på lägret – vilken blåsning, HBK!

Stormvinda­r och ett bollskickl­igt Sönderjysk­e med den danska serieomsta­rten bara knappt två veckor bort. Det blev åtminstone en motståndar­e för mycket för HBK som reser ifrån träningslä­gret på Melia Villaitana utanför Benidorm med två 0–1-förluster.

- Jan-owe Wikström jow@hallandspo­sten.se Bild: Roger Larsson rl@hallandspo­sten.se

HBK 0 Sönderjysk­e 1

(0–0)

– Helt sjuk vind! Så det var – intressant... skrattar Rasmus Wiedesheim-paul som bildade anfallspar ihop med Viktor Granath.

– Jag hade en boll i djupled som jag hade framför mig och skulle få ett friläge på, men plötsligt fick jag den i ryggen och då blev det som en passning till Villiam (Granath), fortsätter Rasmus.

Målvakten Tim Erlandsson nickar instämmand­e:

– Det blev att vi spred bollarna en del. När jag skulle ta insparkar blåste det så att bollen inte låg still och då är det svårt att få ren träff.

Med Gabriel Wallentin sjuk fick i stället Marcus Olsson kliva in som mittback bredvid Andreas ”Ante G” Johansson medan Vinicius Nogueira tog platsen till vänster.

Men HBK och Erlandsson höll på att få en mardrömsst­art när Peter Christians­en redan efter 20 sekunder(!) kom fri, men trängd petade bollen utanför Hbk-målvaktens vänstra stolpe.

Och bara tre minuter senare var det dags igen när Noguiera halkade på den nyvattnade planen och Christians­en på nytt var fri med Erlandsson som dock fick se dansken träffa översidan av ribban.

– Jo, det var svettigt där i början, medger Tim.

Han fick även se en andra ramträff när Sefor Emini testade från långt håll i medvinden och via en Hbk:are fick se bollen ta i ribban (40).

HBK förmådde inte alls komma ur danskarnas aggressiva, höga press och faktum är att när domaren blåste för halvtid kunde antalet etablerade anfall och avslut på eller mot mål räknas till – noll.

– När det var så här mycket motvind är det en enorm nackdel. Annars, om det bara är lite motvind, kan det i stället vara en fördel eftersom det blir enklare att få tag på bollarna i djupet när de inte bara sticker iväg, analyserar Wiedesheim-paul som löpte sig till fria ytor utan att få bollen.

Det blev ändå bättre i andra halvlek för HBK med vinden i ryggen. Men den press som danskarna hade satt på HBK förmådde laget nu inte göra när serieettan i danska andra

divisionen eliminerad­e mycket av stormbyarn­a genom att spela sig fram utmed marken.

– Jag tycker att vi spelar upp oss i andra halvlek. Då har vi också några halvchanse­r, men det är sista passningen som inte går igenom för att vi ska få några frilägen, konstatera­r Erlandsson.

Jodå, HBK hade flera möjlighete­r till omställnin­gar, där utförandet dock lämnade en del i övrigt att önska. Bland annat när Pontus Carlsson efter en fin aktion skulle sticka in bollen till en fri Wiedesheim-paul, men bollen blev aningen för brant (62).

– Sedan bröt jag en boll som målvakten (Nicoali Flo) spelade upp, där jag egentligen kunde ta det lite lugnare men han var så långt ut att jag ville få iväg ett skott så snabbt som möjligt. Och där spelade ju vinden också spratt, inflikar Rasmus.

HBK hade också dubbla bollar i ribban när Vinicius Nogueira efter hög bollvinst fick se sitt inlägg nickas upp i ribban av Daniel Gretarsson varpå returen också hamnade på ribban (72).

I stället skulle till slut Erlandsson­s nolla också spricka när Sören Andreasen kunde slå in returen till 0–1 (78) efter skott av Kristall Mani Ingason, där varken Joseph Baffoe eller Marcus Olsson lyckades få undan den.

– Jag får en näve på bollen och är nöjd med första räddningen. Men sedan är det oflyt att inte få undan returen, säger Tim.

Då hade också Gisli Eyjolfsson åtta minuter tidigare gjort sin debut i Hbk-tröjan.

– Kul att vara tillbaka på planen igen. Det var länge sen. Sedan är man förstås inte i matchform, men det kommer, säger Eyjolfsson med blott tre pass, ett i Breidablik och två i HBK, bakom sig när det nu bär av hemåt till vinterkyla­n.

Och första tävlingsma­tchen på söndag – Helsingbor­g ”hemma” i Svenska cupen.

"När jag skulle ta insparkar blåste det så att bollen inte låg still och då är det svårt att få ren träff.

 ?? ?? Rasmus Wiedesheim-paul blåste med i träningsma­tchen mot Sönderjysk­e.
Rasmus Wiedesheim-paul blåste med i träningsma­tchen mot Sönderjysk­e.
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden