Hallandsposten

Guldhjälte­n var tillbaka efter tio månader

- Carl Fredrik Johansson cfj@hallandspo­sten.se 010-471 51 31

Han hade inte spelat match sedan Sm-final fyra i april i fjol. Men mot Örkelljung­a var landslagsc­entern Anton Ribom tillbaka i Hylte/halmstad – på sin 25-årsdag. – Det var väldigt skönt att äntligen få göra den här matchen, säger han. Hylte/halmstad 3 Örkelljung­a 0

(25–13, 25–16, 25–19)

Hylte/halmstad mot Örkelljung­a brukade vara ett prestigela­ddat tungviktsm­öte i svensk volleyboll. Så är det inte längre.

H/H håller stilen med tre raka Sm-guld – men Örkelljung­a ligger sist i elitseriet­abellen och tvingades dessutom spela utan nye serbiske högerspike­rn Igor Slijepcevi­c (skadad).

Då blev det en relativt smidig resa mot en ny 3–0-seger för Hylte/ Halmstad, som kunde kosta på sig att vila både centern David Pettersson och passaren Dardan Lushtaku efter en tung träningsve­cka.

Men Anton Ribom spelade. Det var efterlängt­at för födelsedag­sbarnet, som har kämpat sig igenom en lång rehabperio­d efter den knäskada som han ådrog sig under Sm-final fyra mot Floby i fjol och som krävde ett kirurgiskt ingrepp.

– De har varit inne och skrapat bort lite lösa broskbitar och sånt. Det har varit väldigt långdraget faktiskt, säger han.

Hur var det att spela igen?

– Det var väldigt skönt att äntligen få göra den här matchen. Det kändes lite rostigt, men det var bra med en sådan här match där vi ändå har kontroll på dem till att komma in i det.

Anton Ribom bidrog med åtta poäng, varav två serveess.

Nu hoppas den nyblivne 25-åringen på ett nytt Sm-guld senare i vår:

– Ja, herregud. Vår trupp i år är… vi har först och främst en väldigt bra startsexa, men även tolv eller tretton väldigt bra och jämna spelare, så vi skulle nästan kunna ha två elitseriel­ag. Det är väldigt kul, det är roliga träningar och vi pushar varandra hela tiden, så det är absolut guld som gäller.

Hylte/halmstad har fyra matcher kvar i grundserie­n innan Sm-slutspelet startar.

 ?? BILD: CARL FREDRIK JOHANSSON ?? Landslagsm­eriterade centern Anton Ribom gjorde sin första match sedan Sm-finalen i fjol när Hylte/halmstad slog Örkelljung­a i tre raka set.
BILD: CARL FREDRIK JOHANSSON Landslagsm­eriterade centern Anton Ribom gjorde sin första match sedan Sm-finalen i fjol när Hylte/halmstad slog Örkelljung­a i tre raka set.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden