Hallandsposten

Herrallsve­nskan Drotts lättnad efter krossen: ”En väldigt obehaglig säsong”

- Carl Fredrik Johansson cfj@hallandspo­sten.se 010-471 51 31

Bara andra segern på de nio senaste matcherna. Men efter solklara 37–24 hemma mot Lindesberg kan HK Drott släppa den allsvenska bottenstri­den – åtminstone för stunden – och blicka uppåt igen. – Det är en väldigt obehaglig säsong på det sättet, att man kollar både uppåt och nedåt hela tiden, säger niomålssky­tten Axel Dahlman, 26. Drott Lindesberg 37 24

Drott hade före avkast närmare ned till just Lindesberg precis under det negativa kvalstreck­et (tre poäng) än upp till Västerås Irsta på den sista kvalplatse­n upp till handbollsl­igan (fyra poäng).

Efteråt är förhålland­et det omvända: två poäng upp till Västerås Irsta och fem ned till Lindesberg.

– Klart att det är viktigt, och viktigt med lite målskillna­d också. Vi har ju inte haft de här stora, sköna segrarna som vi kanske vill ha ibland, säger Axel Dahlman.

Högersexan var själv hundraproc­entig i spelet med nio mål på nio avslut, men brände en straff i slutet av första halvlek.

Fast med fem omgångar kvar kan det fortfarand­e hända mycket i tabellen.

– Det är en väldigt obehaglig säsong på det sättet, att man kollar både uppåt och nedåt hela tiden. Så det är klart att varje seger är ju ett ganska stort kliv till att slippa kvalet nedåt. Samtidigt betyder en seger att det är ett steg närmare fjärdeplat­sen – och vi har väl Västerås om någon vecka så det är absolut inte kört, säger Dahlman.

Drotts resultat har svajat betänkligt på sistone, men att följa upp skrällpoän­gen borta mot Skånela med en gedigen storseger mot Lindesberg var ett styrkebesk­ed.

Emil Arthursson i hemmamålet hade vaknat på rätt sida (14 räddningar totalt – plus ett eget mål) och bidrog till att Drott kunde rycka till en tremålsled­ning med 7–4 efter nio minuter.

Lindesberg var nästan i fatt vid 7–8 – men hade inget svar när Drott sedan drog ifrån igen fram till 19–12 i halvtid. Ett försprång som därefter nästan dubblades under andra halvlek.

– I dag var vi bättre än dem. De var så klart lite brandskatt­ade efter två röda kort i mittförsva­ret i onsdagsmat­chen, men man ska göra det också, påpekar Thomas Sivertsson i Drotts tränarduo.

Han fortsätter, med

– Det är ett gytter av lag, vilket

ett öga på tabellen:

ARKIVBILD: KRISTER ANDERSSON

betyder att det är stor risk att i sista änden hamna på samma poäng som något annat lag, så i år kommer målskillna­den att gälla någonting. Vi har haft minus 25, så varje mål är viktigt. Det är lätt att man leder med tolv och så slutar man med sju, så det gillar jag: att de höll fokus i dag.

 ?? ?? Högersexan Axel Dahlman var vassast framåt i Drott med nio mål under storsegern mot Lindesberg.
Högersexan Axel Dahlman var vassast framåt i Drott med nio mål under storsegern mot Lindesberg.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden