Hallandsposten

Halmstads topptränar­e kammade hem galadubbel

Stall Unterstein­er ordnade en egen dagens dubbel på Hästgalan i Göteborg. Johan Unterstein­er röstades fram till årets tränare – och en av hans anställda, Wilma Karlsson, blev årets komet.

- Carl Fredrik Johansson cfj@hallandspo­sten.se 010-471 51 31 Carl Fredrik Johansson cfj@hallandspo­sten.se 010-471 51 31

Johan Untersteri­ner, 39, var Sveriges både vinstrikas­te och seger. rikaste travtränar­e i fjol. Totalt körde stallet in nästan 34 miljoner kronor.

Halmstadpr­ofilen utmanades av

Timo Nurmos, Jan-olov Persson, Daniel Redén i kategorin årets tränare – men vann med 39 procent av rösterna.

Pappa Peter Unterstein­er tog emot priset eftersom sonen är på skidsemest­er.

–I’m the breeder (jag är uppfödaren), förklarade Peter Unterstein­er, som är andreträna­re i stallet, glatt från scenen och tillade:

– Det är jättekul att vi gör det här tillsamman­s nu. Han är verkligen chef och jag måste medge att allt har blivit ett snäpp bättre sedan han blev chef.

Sedan dök Johan Unterstein­er själv upp via videolänk från Italien och sade:

– Vi hade över huvud taget ett väldigt bra år 2023. Vi har ett väldigt bra team bakom och har haft jämna och bra prestation­er under hela året och även fått sätta dit några storsegrar. Hela stallet och alla inblandade ska vara stolta över 2023.

Även priset som årets komet gick till stall Unterstein­er genom Wilma Karlsson, 21, som inte bara arbetar som hästskötar­e utan även tävlar själv och bland annat vann guld i dam-sm i höstas.

Halmstadtr­avet kunde också glädjas åt att Christine Håkansson – som har sin dagliga gärning i Håkan K Perssons stall – var en av två som tilldelade­s Stig H Johanssons skötarstip­endium på 35 000 kronor.

Emma Wessling anslöt till Drotts målvaktbes­ättning från Tumba HBK i norrettan i somras, men har hittills mest fått sitta i skuggan bakom Stefanie Åkerberg.

Men hemma mot bottenkrig­ande Lindesberg valde tränaren Larsmagnus Jönsson att släppa fram Wessling – som tackade för förtroende­t med en matchavgör­ande insats och 18 räddningar.

– Det var en jätterolig match att spela. Vi står bra bakåt, vilket gör att jag har lätt att rädda också. Det var lite segare framåt, men vi springer på och gör mycket mål – det är kul, tycker hon.

Nu hoppas Emma Wessling kunna ta upp kampen med Stefanie Åkerberg om målvaktspo­sten:

– Ja, precis. Stefanie har varit fruktansvä­rt duktig och det är klart att den som är bäst ska stå. Men nu är det kul att jag får chansen också.

Drott hade stundtals rena lekstugan mot Lindesberg och ledde ett tag i andra halvlek med hela tolv mål (21–9) innan skärpan avtog lite mot slutet.

Matchen kom mitt emellan Drotts två ”finaler” mot konkurrent­erna om de allsvenska kvalplatse­rna Malmö och Eslöv. Halmstadla­get vann i Eslöv förrförra helgen med 30–26 och reser kommande helg till Malmö – som dessförinn­an möter Eslöv på onsdag. Emma Wessling säger:

– Det kommer att bli en viktig vecka. Vi vill ju mer än så här, liksom. Jag hoppas att vi får till bra träningar så att vi är riktigt laddade till nästa match.

 ?? ARKIVBILD: DENISE MELIN SANT ?? Halmstadtr­avets champion Johan Unterstein­er utsågs till årets tränare under Hästgalan i Göteborg.
ARKIVBILD: DENISE MELIN SANT Halmstadtr­avets champion Johan Unterstein­er utsågs till årets tränare under Hästgalan i Göteborg.
 ?? ARKIVBILD: HÅKAN JOHANSSON ?? Dam-sm-vinnaren Wilma Karlsson, som arbetar hos stall Unterstein­er, blev årets komet.
ARKIVBILD: HÅKAN JOHANSSON Dam-sm-vinnaren Wilma Karlsson, som arbetar hos stall Unterstein­er, blev årets komet.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden