Hallandsposten

Hanna Öberg blev femma i jaktstarte­n efter två bommar

Hon närmade sig en pallplats. Men efter två bommar i det tredje skyttet fick Hanna Öberg nöja sig med en femteplats i Vm-jaktstarte­n. – Det är klart att jag grämer mig lite över det, säger hon.

- Karl Sundström TT Ingela Ahlberg TT

Inför den 10 kilometer långa jaktstarte­n i Nove Mesto, Tjeckien, var det fyra fransyskor i topp. Systrarna Öberg – Hanna och Elvira – gick ut en minut och sju sekunder respektive en minut och nio sekunder efter ledande Julia Simon.

Hanna Öberg såg inlednings­vis ut att kunna hota om medaljer. Efter två inledande felfria skytteseri­er närmade sig 28-åringen en pallplats.

Men sedan kom det tredje skyttet där Hanna Öberg hade två bom. Ett felfritt fjärde skytte räckte inte för att kunna ta sig till en pallplats.

Efteråt var det tudelade känslor.

– Jag har gjort väldigt mycket bra. Sen är det under några sekunder under den första ståserien som jag tappar lite fokus. Det är klart att jag grämer mig lite över det, säger hon.

I slutändan gick hon i mål som femma. Hon var en minut och 16 sekunder efter Simon som vann tävlingen.

– Det är en sådan liten del av en hel tävling som jag inte är nöjd med. Jag har sagt det hela tiden, att jag kommer bara att bli bättre och bättre. Jag känner att det absolut ger motivation till att fortsätta försöka.

Landslagst­ränaren Johannes Lukas:

– Hanna gör det riktigt bra. Det är en väldigt bra tävling som räcker långt, men om vi vill vinna medaljer måste det vara perfekt, säger han.

Elvira Öberg blev näst bästa svenska på en åttondepla­ts. Hon säger att hon är nöjd med sitt genomföran­de.

– Jag skjuter 90 procent, jag är snabbare på vallen. Det är väldigt nära att jag får skjuta fullt i sista. Men jag har inte åkningen i dag, säger hon.

Lisa Vittozzi, Italien, blev tvåa och Justine Braisaz-bouchet, Frankrike, trea.

Tävlingens övriga svenskor gick i mål på plats 19 (Anna Magnusson) och 39 (Mona Brorsson). Efteråt medgav Brorsson att hon hade räknat fel och råkade åka en extra straffrund­a.

 ?? BILD: FREDRIK SANDBERG ?? Hanna Öberg efter damernas 10 kilometer jaktstart under skidskytte-vm i Tjeckien.
BILD: FREDRIK SANDBERG Hanna Öberg efter damernas 10 kilometer jaktstart under skidskytte-vm i Tjeckien.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden