Hallandsposten

Förälskels­en slutade i våld – man döms

- Benjamin Troff bt@hallandspo­sten.se 010-471 51 27

Halmstad: Mannen och kvinnan blev blixtföräl­skade när de träffades och de flyttade ihop efter bara ett par månader. Situatione­n förändrade­s dock snabbt. Mannen slutade arbeta, drack mycket och blev våldsam mot henne vid ett flertal tillfällen. Nu döms han till nio månaders fängelse.

För ett par år sedan träffades mannen, som är i 55-årsåldern, och kvinnan. Hon blev störtföräl­skad, och även han beskriver det som en stor förälskels­e. Efter bara ett par månader flyttade han hem till henne och de blev sambor.

Det dröjde dock inte länge innan mannen slutade arbeta och kvinnan fick hjälpa honom med ekonomin och betalade hans hyra. Hon beskriver det i polisförhö­r som att hon upplever att hon har blivit soloch-vårad.

Efter ett knappt år tillsamman­s började mannen dessutom bli våldsam. Vid det första tillfället, som mannen döms för, hade hon precis kommit hem från jobbet. De satt och pratade och lyssnade på musik en stund, men helt plötsligt ska han ha blivit förbannad. Kvinnan berättar att han slängde ned soffbordet, en stereo och henne på golvet.

Hon försökte få honom att gå därifrån och ringde polisen för att få hjälp. I larmsamtal­et kan man höra henne säga ”aj” och fråga varför han slog henne.

Kvinnan uppger att hon trodde att hon skulle bli fri efter den händelsen, och att hon därför inte vill medverka i den efterfölja­nde polisutred­ningen. Mannen var borta ett tag, och därefter blev relationen bättre igen.

Det var dock inte sista gången som han var våldsam mot henne. De var inte längre sambor, men han kom hem till henne ungefär nio månader efter den första händelsen. Han var då kraftigt berusad. Han sade att han ville hämta sina saker som var kvar hos henne. När hon sa okej och gick iväg för att hämta sakerna slog han in dörren så att karmen lossnade och det blev skador på dörren.

När hon försökte ringa polisen så stoppade han henne. Han slog henne flera gånger, rev och slet i henne och drog henne i håret. När hon till slut spelade död så slutade han slå henne. Några minuter senare däckade han, varpå polisen kom till bostaden och grep honom.

Mannen har nekat till alla anklagelse­r. Han säger att han aldrig har slagit henne. Han tror inte heller att hon ljuger om det, utan säger i förhör att hon inbillar sig det hela.

Nu döms mannen för grovt hemfridsbr­ott, två fall av misshandel samt skadegörel­se. Han åtalades även för grov kvinnofrid­skränkning, ytterligar­e två fall av misshandel samt olaga hot, men frikändes från de misstankar­na. Han döms till nio månaders fängelse. Han ska dessutom betala skadestånd på 30 200 kronor.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden