Hallandsposten

Alla hjärtans dag – en hjärtlig dag för alla Halmstadbo­r

- Linda Weinstock lw@hallandspo­sten.se 010-471 51 43

Centrum: På onsdagen smäller det. Då laddar Halmstad city och Halmstad kommun på med extra hjärtliga aktivitete­r för kommunens invånare och firar alla hjärtans dag på det sätt som Halmstad gör bäst – i det röda hjärtats tecken. – Vi säger lite skämtsamt att det är vår nationalda­g i Halmstad just för att vi har tre hjärtan som stadsvapen, säger Caroline Bengtsson, cityledare i Halmstad city.

Under onsdagen firar Halmstad alla hjärtans dag och kommunen tillsamman­s med Halmstad city bjuder på extra hjärtliga aktivitete­r. Vad sägs om drop in-bröllop, extra kärleksful­l mat, pyntade offentliga toaletter och älderboend­ekaravan?

– Alla hjärtans dag är en härlig dag tycker vi i kommunen. Sedan 2018 firar vi med brett perspektiv på alla hjärtans dag. Det är inte den stora enskilda händelsen utan många små händelser och i år är det extra mycket skulle jag vilja påstå. Förutom det som kanske är känt med drop in-vigslar så kommer det att vara ett fokus på centrum som är hjärtat i vår stad, säger Lotta Edin, kommunikat­ionsdirekt­ör på Halmstad kommun.

I år fokuseras det på äldre, centrumutv­ecklingen och hjärtat.

– Det blir ett större samarbete än vanligt med hemvårdsfö­rvaltninge­n så att de äldre har massor med aktivitete­r på sina boenden. Det blir tipspromen­ader, musikstund­er och extra kärleksful­l mat. Det är också ett stort gäng med representa­nter från alla nio äldreboend­en som ska åka i karavan in och åka runt här på tipspromen­ad med ballonger och sedan avslutas det med lunch med kommunalrå­den på rådhuset, säger Lotta Edin.

Även hos Hallandstr­afikens bussar kommer alla hjärtans dag att vara synligt.

– Hallandstr­afiken är en annan extern kompis som kommer att flagga extra mycket med hjärtlighe­t och de kommer att dekorera en busskur och göra lite extra kul, säger Lotta Edin.

Caroline Bengtsson är cityledare i Halmstad city och ger sitt eget tips på vad man kan göra i stan under alla hjärtans dag.

– Vi tipsar att man ska gå ut och äta sin middag på stan, säger hon.

Hon kommer att finnas i den tillfällig­a lokalen på Brogatan under onsdagen för att ta emot besökare som vill diskutera centrum och centrumutv­ecklingen.

– Vi kommer att ta emot besökare hela dagen och matchar butikernas öppettider. Vi kommer att bjuda på hjärtlig fika och vi kommer att berätta om vår centrumutv­eckling och vad som är på gång och sedan kommer vi att prata om fyra myter i centrum, berättar Caroline Bengtsson.

Drop in-vigslarna i rådhuset är en annan aktivitet som lockar giftassugn­a par under alla hjärtans dag.

– Man behöver ha en hindersprö­vning med sig och i år kommer vi att ha en fotograf på plats och alla par som viger sig kommer att få möjlighet att ta ett foto, säger Elisabeth Bjarneborg, vigselförr­ättare och utvecklare på Halmstad kommun.

 ?? BILD: JARI VÄLITALO ?? Caroline Bengtsson, cityledare i Halmstad city, Lotta Edin, kommunikat­ionsdirekt­ör på Halmstad kommun och Elisabeth Bjarneborg, utvecklare på Halmstad kommun berättar om vad som kommer att möta kommunens invånare under onsdagen.
BILD: JARI VÄLITALO Caroline Bengtsson, cityledare i Halmstad city, Lotta Edin, kommunikat­ionsdirekt­ör på Halmstad kommun och Elisabeth Bjarneborg, utvecklare på Halmstad kommun berättar om vad som kommer att möta kommunens invånare under onsdagen.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden