Hallandsposten

Kansas City vann Super Bowl-rysare på övertid

Kansas City Chiefs vann finalen i den amerikansk­a Nfl-fotbollen, Super Bowl för andra året i rad. Men det blev en rysare, med många misstag, när Kansas på övertid vände underläge mot San Francisco 49ers till seger med 25–22.

- TT

– Med tanke på alla motgångar vi har haft den här säsongen så är jag stolt över killarna, säger vinnarlage­ts quarterbac­k Patrick Mahomes efter matchen.

Mahomes är bara 28 år men har redan varit med i fyra Super Bowl för sitt lag och fört laget till seger i tre av dem. Efter en trög start och inte lysande tre första perioder ryckte han upp sig och visade vad han förmår. Mahomes spelade en helt avgörande roll, med flera öppnande passningar och egna ruscher som vann mark för laget i kritiska lägen.

När ordinarie matchtid var slut stod det 19–19 efter att Kansas City kvitterat från underläge 16–19 med ett field goal i avslutning­en av den ordinarie matchtiden.

En viktig spelare var också Travis Kelce, inte för att han är pojkvän till nutidens kanske största musiknamn Taylor Swift (på plats på arenan i Las Vegas) utan för vad han som passningsm­ottagare gjorde på planen. Det var när han väl fick komma in på planen mer i andra halvan av matchen. Det var till exempel en pass av Mahomes till Kelce i matchens sista övertidsse­kunder som bäddade för spelet där Mahomes kunde nå Mecole Hardman med en touch down-pass. Den gav de sex poängen som vände ställninge­n till 25–22 och innebar att matchen var över, utifrån de nya reglerna för förlängnin­gsspelet.

Travis Kelce var brölande glad efter segern, kysstes med Swift och kunde också konstatera att han hållit ett löfte till henne, utsagt när hon nyligen fick sin fjärde Grammy för årets album.

– Jag sade då att jag måste hålla min del av överenskom­melsen och plocka hem ett pris jag med, säger Kelce.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden