Hallandsposten

Pojke blev misshandla­d – sparkades i huvudet

- Simon Larsson sl@hallandspo­sten.se 010-471 51 50

Halmstad: En pojke i nedre tonåren lämnade hemmet för en promenad med två vänner. På promenaden stötte de ihop med en ett år äldre bekant som ville prata med pojken. Men det blev ingen vidare lång konversati­on. I stället fälldes pojken och fick sen ta emot en spark och flera slag mot huvudet och kroppen.

Händelsen ägde rum i början av oktober förra året i Halmstad när två vänner till pojken ringde och frågade om han ville med på en promenad, ett erbjudande som pojken valde att nappa på. I polisförhö­r har pojken berättat att de gick på en grusstig och svängde in på en konstig väg som de inte brukar gå.

På vägen möts de av en ett år äldre pojke som går i samma skola. Efter att ha gått en liten bit tillsamman­s vill den äldre pojken tas pojken i de yngre tonåren åt sidan för att ta ett snack. Den yngre frågar då varför de inte kan prata när alla är med men får då till svar att han skulle bli nedslagen om han inte följer med.

När de två pojkarna lämnade resten av sällskapet fälldes den yngre pojken och föll till marken. När han låg på marken fick han ta emot en spark och flera slag mot huvudet och kroppen från den äldre pojken. Den yngre pojken har ingen uppfattnin­g om hur många slag som slogs innan han slutade men berättar att han försökte skydda sig så mycket han kunde.

Efter att den äldre pojken slutat slå, med smärta och blånader som följd, berättar den yngre pojken att han blev tillsagd att gå därifrån och den äldre pojken ska då ha sagt ”snitchar du så slår jag ned dig igen.”

– Jag var i chocktills­tånd när jag gick därifrån, säger den yngre pojken i förhör med polisen.

När han kom hem berättade han om händelsen för sin pappa som åkte hem till den äldste pojkens bostad för att prata med honom och hans föräldrar. Pojken erkände då vad han hade gjort och händelsen anmäldes sedan till polisen.

Även i förhör med polisen erkänner den äldre pojken händelsefö­rloppet.

Enligt honom hade den yngre pojken gått runt och ”snackat skit om honom” på skolan. Han berättar att han först bara tänkt att prata med honom men att han blev så arg när han tänkte på vad han sagt att han bestämde sig för att slå honom i stället.

– Det var inte planerat, det bara hände. Jag bara flippade, säger han i förhör.

Nu åtalas den äldre pojken för misshandel och övergrepp i rättssak i Halmstads tingsrätt.

Den äldre pojken erkänner misshandel men nekar till övergrepp i rättssak.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden