Hallandsposten

Göteborgar­e körde fast i vattnet på Östra stranden

Halmstad:

- Benjamin Troff bt@hallandspo­sten.se 010-471 51 27

En bil stod parkerad i vattenbryn­et på Östra stranden under onsdagsmor­gonen. Föraren var en vilsen göteborgar­e som trodde att det var okej med strandkörn­ing, precis som på Mellbystra­nd. – Det fanns ju redan hjulspår, så vi trodde det var okej, säger föraren till HP.

Flera flanörer lade märke till den udda parkerade bilen på Östra stranden på onsdagsmor­gonen. Bilen hade tagit sig in på stranden, där det råder förbud mot bilkörning, och fastnat i vattenbryn­et.

När HP åkte ut till Östra stranden under onsdagsför­middagen för att undersöka de tips som kommit in så hittar vi både bilen och föraren. Det rör sig om en man från Göteborg som åkte hit för att nöjesköra under natten till onsdagen. Han berättar gärna vad som hände, men vill inte ha med sitt namn i tidningen.

– Vi kom från Göteborg och skulle köra in till stranden. Jag har varit här innan och brukade köra in i vattnet när det var kallt ute och sanden var hårdare, men nu när jag körde in märkte jag att sanden var för mjuk, säger föraren.

Han lyckades köra några hundra meter innan färden tog slut i vattenbryn­et nedanför Viggens stugområde.

– Jag märkte att bilen inte fick något fäste, utan började glida ner till vattnet, och sen fastnade jag och kallade på hjälp, säger han.

Färden tog slut vid 04.30-tiden på onsdagsmor­gonen, och inlednings­vis var det ingen som kunde komma till undsättnin­g. Bärgningsb­ilarna var helt enkelt för tunga för att kunna ta sig in på stranden.

I stället försökte mannen gräva sig loss på egen hand, men utan några större framsteg.

– Jag har väntat här sedan halv fem, kämpat på och försökt gräva mig fram.

Är du medveten om att man inte får köra bilen här på stranden?

– Nej, för i Mellbystra­nd får man ju köra. Jag tänkte att det var samma sak här i och med att det fanns hjulspår.

Du kommer inte göra om det här misstaget, eller?

– Kanske med en fyrhjulsdr­iven bil, haha. Nej, det blir inga fler gånger.

Vid 10-tiden kom till slut en bärgningsb­il med förutsättn­ingar för strandkörn­ing fram och kunde

då dra upp bilen ur vattenbryn­et.

– Det blev en väldigt lång natt, ett härligt äventyr.

 ?? ?? Föraren märkte att bilen inte fick något fäste, utan började glida ner mot vattnet. Sedan tog färden slut i vattenbryn­et.
BILD: ANDERS ANDERSSON
Föraren märkte att bilen inte fick något fäste, utan började glida ner mot vattnet. Sedan tog färden slut i vattenbryn­et. BILD: ANDERS ANDERSSON

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden