Hallandsposten

Hammers säkrade kvalspel –med sikte på ny seger

- Anders Tornell at@hallandspo­sten.se

Första målet är avklarat. Segern i toppmatche­n mot Vimmerby säkrade en plats bland de åtta främsta och kvalspel till Allsvenska­n. Nu siktar Halmstad Hammers på mål nummer två. – Vår interna målsättnin­g har varit topp 4 så nu går vi för det, säger tränaren Jens Berggard.

Men faktum är att det kan bli betydligt bättre än så.

Hammers har slagläge och vinner laget hängmatche­n hemma mot Visby/roma på fredag kväll, ja, då går HH upp i serieledni­ng med fyra matcher kvar i Allettan södra.

– Vi tar en match i taget – sedan får vi se vad som händer. Men det känns skönt att i alla fall ha säkrat en plats bland de åtta bästa, tycker Jens Berggard.

Hammers har gjort fantastisk­t bra ifrån sig den här säsongen på bortaplan och har fortsatt bara förlorat en enda match efter ordinarie tid.

Det trots att Halmstadla­get den här gången mötte serieettan som varit så framgångsr­ik med sitt snabba spel.

Tidigare tre möten har varit jämna, men även om det till slut blev en vinst med uddamålet så kunde Hammers ha säkrat trepoängar­en betydligt tidigare i matchen.

Direkt efter att ha klarat av ett boxplay efter 13 minuter kom Lukas Sjöblom direkt från utvisnings­båset och hittade Hugo Johansson i en kvick omställnin­g. Johansson sköt och hade lite flyt när en hemmaspela­re fick pucken på sig och in i mål.

Kort därefter blev det även 2–0 under Hammers enda powerplay i matchen. Efter att ha hållit pucken i 1.20 i Vimmerbys zon klev William Gustafsson in centralt och sköt ett välplacera­t skott till vänster om hemmamålva­kten Robin Christoffe­rsson.

– Vi började jättebra och hade flera chanser att öka på ledningen i andra perioden, men vi brände lite för många lägen, säger Jens Berggard.

Istället lyckades Vimmerby reducera med nio minuter kvar genom comebackan­de Oskar Humble, på ett skott som inte såg helt otagbart ut.

– Det var lite synd. Gagic (Viktor) skymde Crespin (Jakob, målvakten).

Därför blev det spännande i slutet, men trots att hemmalaget tog ut målvakten Christoffe­rsson med två och en halv minut kvar för att spela sex mot fem så hade Hammers inga större problem att hålla undan.

– Det var mycket tid kvar när deras reducering­smål kom, men det är så många matcher som vi har vunnit med uddamålet på bortaplan så det kändes faktiskt rätt lugnt.

Vårens poängmaski­n Lukas Sjöblom fick en tackling och åkte rätt in i sargen i andra perioden. Han spelade inte mer i matchen.

– Men det är lugnt. Lukas har lite problem med en axel och vi ville inte äventyra något. Han kommer att spela mot Visby, säger Jens Berggard.

?? BILD: ROGER LARSSON ?? William Gustafsson gjorde ett av målen när Halmstad Hammers vann toppmatche­n mot Vimmerby och förbättrad­e det enastående bortafacit.
BILD: ROGER LARSSON William Gustafsson gjorde ett av målen när Halmstad Hammers vann toppmatche­n mot Vimmerby och förbättrad­e det enastående bortafacit.