Hallandsposten

Matchen mot Malmö viktig för Drotts hopp om kvalplats

- Fredrik Jonsson

En kvalplats till allsvenska­n har blivit två i damernas division 1-serier. I helgen hoppas HK Drott ta ett stort kliv mot den nya kvalplatse­n i nyckelmöte­t borta mot HK Malmö. – Jag gillar det här systemet, säger Amanda Kullenberg.

Inför den här säsongen ändrade Handbollfö­rbundet förutsättn­ingarna för att nå allsvenska­n från division 1.

Serievinna­rna i den södra och norra serien går upp direkt, men i stället för en kvalplats i respektive serie finns det i år två i båda.

– Jag tycker det är bra att en går upp och att två kvalar. Jag gillar det systemet vi har nu, säger Drotts Amanda Kullenberg.

Det kan också vara Drotts stora lycka eftersom det formstarka Halmstadla­get hoppas kunna knipa tredjeplat­sen. Blir det kval väntar i så fall ett semifinalm­öte med den norra seriens tvåa och därefter allsvenska­n tiondeplac­erade lag.

– Det blir en längre kvalperiod, samtidigt är det kul för det är alltid kul att spela matcher. Bara det blir bra handboll är jag nöjd.

” Vi känns taggade och har haft en bra period med både träning och matcher.

Men för att nå dit gäller det att Drotts damer helst vinner lördagens bortamöte med HK Malmö som med fem matcher kvar är tre poäng före i tabellen.

– Det ska bli jättekul. Vi känns taggade och har haft en bra period med både träning och matcher.

Någon press känner inte Amanda Kullenberg.

– Jag skulle inte säga att vi känner någon press, utan vi ser det mer som att vi har allt att vinna egentligen. Fokuserar vi på oss och gör det vi ska så går det vägen.

Kan Malmö känna pressen eftersom det just nu är deras kvalplats att förlora?

– Det skulle man nog kunna säga. Det är en viktig match för oss båda. Sedan har vi matchen mot Sävehof hemma framför oss, som också är en tuff match. Men det är kul nu på slutet. Vad som helst kan hända.

 ?? ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden