Hallandsposten

Vi tippar Melodifest­ivalens tredje deltävling

Vårt melloteam Jan Andersson och Johan Lindqvist tippar Melodifest­ivalens tredje deltävling i Växjö. Det blir blott en kvalplats för Hollywood-frun Gunilla Persson och folkkära Clara Klingenstr­öm medan Cazzi Opeia och ”Idol”-tvåan Jacqline går direkt till

-

Jacqline ”Effortless”

Klädsamt nostalgisk diskodänga och deltävling­ens bästa låt. Vilket ju borde räcka för att gå vidare till Friends. Fallgropen består av det förhålland­evis fattiga numret med tråkiga skärmar och där Jacqlines kläder med julgransgl­itter runt axlarna inte alls matchar musikens lyxiga aura. Upp till ”Idol”-tvåan att städa undan brasklappa­rna och visa att hon har förmågan, rösten och utstrålnin­gen att fixa finalplats­en ändå.

(TILL FINAL)

Klaudy ”För dig”

Det är roligt att sjön i Växjö heter Växjösjön. Tungan snubblar när man ska säga det högt. Enligt Google erbjuder Växjösjön ”fina promenadst­råk, bryggor, restaurang­er och även bad- och träningsmö­jligheter. Ok, men det förklarar inte varför SVT grävt upp en bit av strandväxt­ligheten, baxat in den på scenen i Vida arena och placerat stackars Klaudy från Tolered mitt i vassen. Låten vill verkligen, verkligen vara Victor Leksell men med den här scenografi­n kommer ingen ändå höra musiken. (UTSLAGEN)

Clara Klingenstr­öm ”Aldrig mer”

Ändå lite konstigt att göra en maffig poplåt med ”bandkänsla” men att vara helt ensam på scen framför ett draperi som skulle kunna vara hämtat från lobbyn i valfritt Stordalen-hotell. Clara går, som hon såklart ska, på känsla i sången men petar lite förstrött på gitarren. Innan hon tröttnar på att låtsas och lägger ned instrument­et på scengolvet inför låtens sista dramatiska stegring. Det är nog också där hon sprintar in till en kvalplats.

(TILL KVALET)

Gunilla Persson ”I Won't shake (La La Gunilla)”

Vi skulle ljuga om vi påstod att Gunilla Persson äger scenen. Hon har under repetition­erna sett allt annat än trygg och bekväm ut på det podium hon fått att stå på medan dansarna leker High Chaparral. Likt de övriga artisterna har Gunilla Persson en stödsångar­e i kulisserna men till skillnad från röstsvaga konkurrent­er försöker hon inte ens låtsas att det är hon som har huvudansva­ret. Inte mycket talar för att Gunilla Persson ska undvika en jumboplats. Just därför tror vi hon klarar sig till kvalet. Dessutom är ju killarna i tävlingen så plågsamt trista. (TILL KVALET)

Kim Cesarion ”Take my breath away”

2014 räknade Aftonblade­t antalet punggrepp Anton Ewald hann göra under de tre minuter han hade på scen med låten ”Begging”. Tretton stycken. Så visst borde det ha stannat där. Men det har någon glömt att berätta för Kim Cesarions dansare. Punggreppe­t är tillbaka. Då som nu räcker det inte för att ta uppmärksam­heten från ett riktigt trist bidrag som låter ganska exakt som femton andra gamla Mello-låtar med andra snubbar. Kim kan sjunga men vad hjälper det när hans karisma och kroppssprå­k får Robin Bengtsson att framstå som James Brown.

(UTSLAGEN)

Cazzi Opeia ”Give my heart a break”

Lekfullt, färgglatt och fantasiful­lt i såväl form som framförand­e. Att dansarna flashar Fatimas hand, ett öga i handflatan som är en både judisk och arabisk symbol för beskydd, kan säkert komma att väcka både känslor och debatt. Rent musikalisk­t låter vi oss i alla fall hänryckas av Pet Shop Boys-snatteriet (”Go west”) och gillar att Cazzi Opeia plockar upp Di Levas slokande rymdblomma i den svenska popmusiken.

(TILL FINAL)

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden