Hallandsposten

Clara Klingenstr­öm: Har känt så mycket självhat

Clara Klingenstr­öm är tillbaka i Melodifest­ivalen, där hennes liv förändrade­s för tre år sedan. – Jag kände att jag inte ville vara i det här livet längre och sedan så bara vände det, berättar hon.

- Mikael Forsell TT

Clara Klingenstr­öm vann inte, men kom, nästan, från ingenstans och blev femma i Melodifest­ivalen 2021. Låten ”Behöver inte dig i dag” gav henne det stora genombrott­et; en Rockbjörn, Grammisnom­inering och en jättehit på Svensktopp­en.

Nu är hon etablerad, till våren väntar en ny skiva och en turné. I helgen tävlar Clara Klingenstr­öm i den tredje deltävling­en i Växjö.

Framgången är också ett exempel på hur livet kan se så mörkt ut, men plötsligt vända. Året före genombrott­et hade Clara Klingenstr­öms pappa gått bort och själv mådde hon väldigt dålig på grund av destruktiv relation.

– Jag blir alltid känslosam när jag pratar om det... Men från att det var ett så otroligt mörkt 2020 till att det liksom fick vända och det över en natt. Hela mitt liv förändrade­s, berättar hon.

Nu är Clara Klingenstr­öm tillbaka i Melodifest­ivalen som en etablerad artist med en miljonpubl­ik på Spotify. Årets låt ”Aldrig mer” har hon skrivit med David Lindgren Zacharias och Bobby Ljunggren, samma team som hon jobbade med på ”Behöver inte dig i dag”.

Låten kan ses som en fortsättni­ng på berättelse­n.

– Den hänger ju ihop med förra låten och den här relationen där jag har behövt ta hand om mig själv

– och hur jag har gjort det. Som med många andra låtar som jag brukar skriva var jag på en ganska låg plats när jag skrev den.

Clara Klingenstr­öm har pratat öppet om sin psykiska ohälsa och det avspeglas också i låten.

– Jag har haft så mycket självhat. Otroligt mycket självhat. Jag jobbar jättemycke­t med det. Jag har mycket ångest, mer eller mindre i perioder och är otroligt trött på vad jag har lagt mot mig själv. Det är vad den här låten handlar om.

Clara Klingenstr­öm må vara den

BILD: JOHAN NILSSON

etablerade stjärnan i deltävling­en den här gången. Men hon är också nyfiken på hur Gunilla Perssons uppträdand­e kommer att bli.

– Ja, jag har sett några avsnitt av ”Svenska Hollywoodf­ruar”. Det har jag absolut... Men alltså, jag är ju rädd att jag ska störa henne på något sätt så att hon ska bli arg på mig, säger Clara Klingenstr­öm och skrattar.

” Som med många andra låtar som jag brukar skriva var jag på en ganska låg plats när jag skrev den

 ?? ?? Efter succén med ”Behöver inte dig i dag” vände allt i livet för Clara Klingenstr­öm.
Efter succén med ”Behöver inte dig i dag” vände allt i livet för Clara Klingenstr­öm.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden