Hallandsposten

HFAB går mot strömmen – satsar på sommarjobb

Halmstad: När många företag skär ner på sommarplat­serna har HFAB i stället valt att satsa. För ungdomar som bor i HFAB:S områden utökas nu möjlighete­n till sommarjobb inom fastighets­skötsel och ledarskap.

- Siri Leifsdotte­r si@hallandspo­sten.se

Sommarlove­t kan kännas långt borta, men för den som planerar att söka sommarjobb är det tid att hålla sig framme.

För ungdomar vars föräldrar har hyreskontr­akt hos HFAB finns det extra goda chanser: företaget har i år utökat antalet platser för sommarjobb­ande ungdomar från 130 till 150 platser i ”Framtidsak­ademin Sommar”.

– Vi vet att många företag väljer att dra ner på platserna, till följd av den lite tuffare ekonomiska situatione­n, och då blir ju tyvärr ungdomarna lidande. Därför väljer vi att öka våra platser i år i stället, för att lite kunna kompensera för det, säger Niklas Ståhl, chef för HFAB:S bostadssoc­iala avdelning.

Ansökninge­n är öppen på företagets hemsida fram till den 15 mars. Förutsättn­ingarna för att söka är att man är mellan 16 och 19 år gammal och har minst en förälder med ett lägenhetsa­vtal hos HFAB.

– Alla får komma på en kort intervju, och får möjlighete­n att ge ett bra intryck. Det är en del i att bli vuxen och söka jobb, att vänja sig vid att gå på en anställnin­gsintervju. Det är ju en viss känsla och en viss nervositet som man behöver kunna hantera, säger Niklas.

Arbetsuppg­ifterna som erbjuds är relaterade till fastighets­skötsel, som att måla, slipa, tvätta fasader och trädgårdss­kötsel. Jobben är populära och många ungdomar har återkommit flera somrar i rad. För den som gjort det finns det möjlighet att få plats som arbetsleda­re och mentor för andra sommarjobb­are.

HFAB:S bostadssoc­iala avdelning arbetar med sociala värden som

Niklas Ståhl är chef för HFAB:S bostadssoc­iala avdelning. trygghet, aktivitete­r för barn och unga, och arbetsmark­nadsprojek­t. Med Framtidsak­ademin vill man bidra till att ungdomar kan få sitt första jobb, och en första referens att lämna till framtida arbetsgiva­re.

Dessutom vill man ge möjlighet att träffa nya vänner från andra områden, som man inte kommit i kontakt med annars.

– Vi försöker sätta ihop grupperna

ARKIVBILD: ROGER LARSSON

man jobbar i så att man faktiskt får jobba med ungdomar från olika delar av stan, så att man får träffa och lära känna ungdomar som man aldrig annars hade kommit i kontakt med. Man får också jobba i olika områden, så att man får se andra delar av stan som man annars inte hade befunnit sig i, säger Niklas.

 ?? ?? Hyresjätte­n HFAB satsar på sommarjobb i sina bostadsomr­åden.
Hyresjätte­n HFAB satsar på sommarjobb i sina bostadsomr­åden.
 ?? BILD: HFAB ??
BILD: HFAB

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden