Hallandsposten

Blödande Baffoe fick lämna planen

- Anders Tornell at@hallandspo­sten.se

I början av andra halvlek tvingades HBK:S mittback Joseph Baffoe lämna cupmatchen på Bravida Arena – blödande! I en duell i Helsingbor­gs straffområ­de fick han en smäll i ansiktet och spelade sedan inte mer. – Det knakade till i hela huvudet, säger han.

Det var en omtumlad Baffoe som långsamt tog sig ut i omklädning­srummet för att bli omplåstrad.

– Jag tror att det var en armbåge jag fick i huvudet och jag kände direkt att jag inte kunde spela mer, konstatera­r Joseph Baffoe.

Han låg kvar på konstgräse­t en lång stund innan han fick hjälp att kliva av planen av bland andra HBK:S sjukgymnas­t Simon Bakkioui.

"Jag tar en dag i taget. Sedan får vi se vad som händer.

Försvarare­n hade en trasa för ansiktet som skymde såret vid höger ögonbryn.

Blödde det mycket?

– Det kan man väl säga. Men jag fick allt ihophäftat. Nu har jag bara ont och är svullen runt ögat.

När tror du att du är tillbaka?

– Jag tar en dag i taget. Sedan får vi se vad som händer.

Gabriel Wallentin ersatte och Hbk-tränaren Magnus Haglund var nöjd efteråt med tre poäng.

– En härlig seger. Vi tog ledningen tre gånger och till slut lyckades vi hålla undan. Det känns alltid bra att slå Helsingbor­g som är vår största rival. Sedan var det positivt att Naeem (Mohammed) fick göra två mål. Det visar att han är fortsatt vass, tycker Haglund.

Vad säger du om matchen?

– Vårt spel var lite långsamt i första halvlek och det hände inte så mycket i chansväg. I andra gör vi en god insats och hade en starkare period efter 2–2-målet som mynnade ut i ett frisparksm­ål och många inlägg. Ska man komma någonstans i Svenska cupen så är det viktigt att vinna första matchen.

 ?? BILD: NICKLAS ELMRIN ?? Hbk-försvarare­n Joseph Baffoe fick en rejäl smäll i ansiktet i cupmatchen mot Helsingbor­g och tvingades kliva av planen i andra halvlek.
BILD: NICKLAS ELMRIN Hbk-försvarare­n Joseph Baffoe fick en rejäl smäll i ansiktet i cupmatchen mot Helsingbor­g och tvingades kliva av planen i andra halvlek.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden