Hallandsposten

Division 1 Drott föll tungt – men hoppet om kval lever

- Matthias Bengtsson mb@hallandspo­sten.se 010-471 51 81

Drott hade en tung eftermidda­g i Malmö. Trots en stark start så blev det till slut en klar förlust. Men trots förlusten behåller Drott sin fjärde plats i tabellen som innebär kval mot damallsven­skan. – Det är en stor besvikelse så klart men vi har fortfarand­e allt i våra egna händer, säger tränare Lars-magnus Jönsson.

Med fyra omgångar kvar att spela av division 1 södra så kommer Drott gå en kamp med Eslöv om den sista kvalplatse­n mot damallsven­skan.

För mot trean Malmö, som Drott var tre poäng bakom inför matchen, blev det förlust trots att bortalaget inledde matchen bra och hade ledningen i paus med 13–11.

– Jag tycker vi fick matchen dit vi ville i den första halvleken och då spelade vi riktigt bra. Det kändes tryggt och bra, säger tränare Larsmagnus Jönsson.

Men Malmö skulle komma tillbaka och vända matchen när man gjorde ett ryck i mitten av andra halvlek till ledning 18–23. Ett försprång som Drott inte kunde hämta ikapp.

– Vi pratade i halvtid om att vi skulle behålla det tålamodet som vi hade. Jag tycker generellt att vi gör det i andra halvlek med men skillnaden är att deras målvakt täpper till fullständi­gt och vi har inte samma utdelning på våra målvakter.

Det blev till slut förlust med 21–28 och nu får Drott sikta in sig på att hålla femman Eslöv bakom sig under de avslutande fyra omgångarna.

– Det är en stor besvikelse så klart men vi har fortfarand­e allt i våra

Divison 1 egna händer men jag såg inte riktigt det här komma. Vi hade hoppats på mer och ett bättre resultat men vi har fyra matcher kvar så det är bara att studsa tillbaka.

I och med att serieledar­na S-hof, som är ett farmarlag till Sävehof i handbollsl­igan, inte får ta steget upp i damallsven­skan så innebär det att tvåan får direktplat­sen upp och trean och fyran får kvala.

Fyran Drott är med fyra omgångar kvar att spela två poäng före femman Eslöv.

– Det blir kul och de sista omgångarna blir roliga i och med att det är mycket att spela för.

"Jag tycker vi fick matchen dit vi ville i den första halvleken och då spelade vi riktigt bra

?? BILD: ROGER LARSSON ?? Trots ledning i paus så tappade Drott matchen mot Malmö och förlorade till slut klart.
BILD: ROGER LARSSON Trots ledning i paus så tappade Drott matchen mot Malmö och förlorade till slut klart.