Hallandsposten

Misstänkt heroinsälj­are togs på bar gärning

Halmstad: Polisens spanare tittade vid två tillfällen på när den 27-årige mannen sålde heroin. Vid det andra tillfället greps han och nu åtalas han för flera fall av narkotikab­rott.

- Benjamin Troff bt@hallandspo­sten.se 010-471 51 27

Det var i början av mars förra året som civilpolis befann sig på Linehed och arbetade mot narkotikab­rott. På eftermidda­gen observerad­e de en bil som stod parkerad, varpå en man klev ut och ställde sig och väntade utanför en grillkiosk. Kort därefter dök den 27-årige mannen upp på en elsparkcyk­el. Det skedde ett kort möte mellan de två männen innan 27-åringen åkte iväg igen.

Mannen i bilen stoppades en liten stund senare av polis och när han kontroller­ades hittade man heroin på honom. Den misstänkte säljaren hann dock undan innan polisen kunde stoppa honom. Det var dock inte sista gången han skulle visa sig under den dagen.

En timme senare, när polisen spanar på en annan plats, dyker mannen på elsparkcyk­eln upp igen vid en butik i närområdet. Återigen möter han en man som står och väntar. De har ett kort möte som avslutas med ett handslag som beskrivs som ”karaktäris­tiskt för en narkotikaö­verlåtelse”.

Den här gången gick polisen direkt ut och lyckades få stopp på de två männen. Den misstänkte köparen kastade ifrån sig ett litet folieknyte som innehöll heroin. Vid en visitation av säljaren hittade man 300 kronor i kontanter samt mindre mängder heroin och kokain.

Vid en husrannsak­an i den misstänkte säljarens hem hittades ännu mer heroin, kokain samt ett antal narkotikak­lassade tabletter.

Nu åtalas 27-åringen, den misstänkte säljaren, för tre fall av narkotikab­rott. De två köparna åtalas för narkotikab­rott och ringa narkotikab­rott. Köparna erkänner brott, medan säljaren erkänner att han har haft narkotika, men förnekar överlåtels­e. En försvårand­e omständigh­et för honom är dock, utöver spanarens iakttagels­er, att polisen har kartlagt en stor mängd krypterade chattar från hans telefon som pekar på just narkotikaf­örsäljning.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden