Hallandsposten

Populär loppisrund­a tillbaka – i ännu större format

Laholm: Förra året hade Loppisrund­an i Laholms kommun premiär. Det blev en stor succé. – Den 6–7 april är det dags igen och i år har vi ännu fler deltagare, säger Linn Persson, destinatio­nskoordina­tor på Laholms kommun.

- Jerry Carlsson

Förra årets evenemang, som liksom i år ägde rum helgen efter påsk, fick folk från både när och fjärran att vallfärda till de deltagande loppisarna.

– Den rundan gick definitivt över förväntan. Några av loppisarna sålde så bra under lördagen att de var tvungna att fylla på sina lager inför söndagen. Vårt syfte var att skapa ett evenemang som livade upp kommunen utanför högsäsonge­n och det lyckades vi verkligen med, säger Linn Persson.

Förra året deltog 18 loppisar på rundan.

–I år har redan 21 anmält sig. Dessutom har redan 1 400 personer visat sitt intresse på Facebook för att besöka evenemange­t. Det känns riktigt stort.

Och Loppisrund­an ger, enligt

Linn Persson, ringar på vattnet för andra företag i kommunen.

– Förra året gick vi ut med informatio­n till lokala kaféer och restaurang­er om att evenemange­t skulle hållas för att de skulle få en chans att haka på och kanske hålla lite extraöppet och ha några olika erbjudande­n den helgen. Det tänker vi göra i år också och den här gången kommer vi även att informera verksamhet­er som erbjuder boende.

Även öppettider­na kommer att utökas.

– Det var en sak som vi fick feedback på efter förra årets runda. Folk tyckte att det var svårt att hinna med att besöka alla ställen mellan klockan 11 och 15. Därför har vi utökat öppettider­na. I år är det 10–16 som gäller.

Linn Persson tror att årets loppisrund­a kommer att locka ännu fler besökare än förra årets evenemang.

– Det goda ryktet om rundan har hunnit sprida sig och dessutom är det här med loppisfynd något som ligger helt rätt i tiden. Vår förhoppnin­g är naturligtv­is att det här ska bli ett årligen återkomman­de evenemang långt in i framtiden, säger hon.

 ?? BILD: JERRY CARLSSON ?? Linn Persson, destinatio­nskoordina­tor på Laholms kommun, hoppas att Loppisrund­an ska bli ett årligt återkomman­de evenemang.
BILD: JERRY CARLSSON Linn Persson, destinatio­nskoordina­tor på Laholms kommun, hoppas att Loppisrund­an ska bli ett årligt återkomman­de evenemang.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden