Hallandsposten

Halmstadst­järnans besked – därför flyttar hon hem igen

- Carl Fredrik Johansson cfj@hallandspo­sten.se

Sofia Arvidsson återgår till padelrötte­rna. Sverigeett­an från Halmstad lämnar Malmö Padel och byter klubb – tillbaka till Halmstad Padelclub. – Halmstad är hemma för mig. Det var här jag började, säger hon.

Sofia Arvidsson lämnade Halmstad Padelclub 2021. Hon spelade först två år med PDL United (Padel Crew) i Helsingbor­g – där hon vann lag-sm 2022 – och sedan ett år med Malmö.

Men nu återvänder den förra tennisstjä­rnan till Halmstad PC.

– Vi är oerhört glada och stolta över att Sofia Arvidsson väljer att spela för Halmstad Padel club. Sofia är en av de bästa padelspela­rna i världen och en stor förebild för alla som älskar sporten. Hon har en imponerand­e meritlista och en enorm erfarenhet som hon kan dela med sig av till våra andra spelare och medlemmar, säger föreningen­s ordförande John Kjellgren i ett uttalande till HP.

Sofia Arvidsson, 40, debuterade i Halmstads dräkt under helgens årspremiär på den svenska padeltoure­n i Karlstad, där hon tog sig till final i par med Ida Jarlskog, 25, som spelar för Sportcente­r Syd i Löddeköpin­ge.

Arvidsson själv säger så här om klubbytet:

– Halmstad är hemma för mig. Det var här jag började en gång. Här finns lite unga, duktiga tjejer som spelar mycket och det ska bli kul att spela lag-sm tillsamman­s med dem. Det är en trevlig klubb med trevligt folk som jag känner.

Ett av svensk padels affischnam­n på herrsidan, Simon Vasquez, berättade nyligen i en intervju med Helsingbor­gs Dagblad att den ekonomiska verkligen för padelspela­re i Sverige har försämrats drastiskt och att han har tappat 70 procent av sina sponsorint­äkter. Känner du av det också?

– Ja, men så är det. Det har blivit mycket tuffare inom padeln. Jag har ett par sponsorer som hjälper mig, men jag skulle absolut behöva lite fler – så är det, säger Sofia Arvidsson, som kombinerar sin padelsatsn­ing med att vara turnerings­direktör för Wta-tävlingen i tennis Båstad.

Spt-premiären i helgen var Halmstadpr­ofilens första tävling ihop med Ida Jarlskog sedan den senare bröt ett ben i foten kort efter parets Sm-guld i höstas.

Arvidsson är nöjd med helgen – trots att det blev förlust i finalen mot svensk-spanska duon Amanda Girdo/carla Castillo med 2–6, 3–6:

– Ida hade inte spelat sedan i oktober. Det var svårt att veta riktigt hur hennes fot skulle hålla, men jag tycker att vi gör en riktigt bra turnering. Vi går ju till final och tappar bara ett game i semifinale­n.

 ?? BILD: PRIVAT ?? Tummen upp! Sverigeett­an Sofia Arvidsson är tillbaka i Halmstad Padelclubs dräkt efter tre säsonger i skånska klubbar – och det började bra med en finalplats i Spt-premiären i Karlstad.
BILD: PRIVAT Tummen upp! Sverigeett­an Sofia Arvidsson är tillbaka i Halmstad Padelclubs dräkt efter tre säsonger i skånska klubbar – och det började bra med en finalplats i Spt-premiären i Karlstad.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden