Hallandsposten

Sead Haksabanov­ic petad i krislaget – mardrömsta­ckling mot Antonsson

Det var en tung fotbollshe­lg för de lokala utlandspro­ffsen. Sead Haksabanov­ic är petad i krislaget Stoke medan Marcus Antonsson tvingades bryta efter en ful tackling – men i Tyskland var Eric Smith en vinnare igen.

- Fredrik Jonsson fj@hallandspo­sten.se 010-471 51 41

Sead Haksabanov­ic Stoke City, England

Kan de göra det på en kall regnig kväll i Stoke? Just nu är det kanske Stokespela­rna själva som har svårast att leva upp till det bevingade citatet.

Man slog förvisso bottenlage­t QPR i onsdags kväll med 1–0 och bröt sin fyra matcher långa förlustsvi­t, men glädjen blev kortvarig. I helgen blev det en ny förlust hemma mot tabellsexa­n Coventry med samma siffror och 19:e placerade Stoke får slita vidare för att undvika en nedflyttni­ngsstrid i vår.

För Sead Haksabanov­ic går det lika trögt. Den förre Hbk-stjärnan, som är utlånad från skotska Celtic, petades ur båda matchtrupp­erna i veckan som gick och har en till synes tuff uppgift framför sig att övertyga managern Steven Schumacher om en plats i laget igen.

Gabriel Gudmundsso­n Lille, Frankrike

Gabriel Gudmundsso­n fick sitta hela matchen på bänken när Lille studsade tillbaka och slog mittenlage­t Le Havre hemma med 3–0 efter ett hattrick av anfallaren Jonathan David. Det var första matchen sedan den 12 november som Gudmundsso­n inte fick någon speltid i ligan.

Segern tog Lille tillbaka till fjärdeplat­sen tillika Champions League-kvalplatse­n, på samma poäng som Monaco. Det är mycket att spela om för Lille i vår med kampen om de två direktplat­serna till CL bakom serieledan­de PSG helt öppen mellan Brest, Nice, Lille, Monaco och Lens i första hand.

Eric Smith St. Pauli, Tyskland

Eric Smith gjorde sin tionde raka 90-minutare när St. Pauli, efter förra helgens första förlust efter 25 raka seriematch­er utan förlust, vann igen via 1–0 hemma mot bottenkämp­ande Braunschwe­ig. Eric Smith bidrog i högsta grad i mittförsva­ret till segern – där klubben St. Pauli pressades extra hårt de sista 23 minuterna efter att Elias Saad blivit utvisad i den 67:e minuten.

St. Pauli leder fortsatt 2. Bundesliga med tre poängs marginal till Holstein Kiel – som väntar borta i ett riktigt toppmöte på fredag kväll.

Erik Ahlstrand St. Pauli, Tyskland

Nej, det blev inte någon plats i matchtrupp­en för den tidigare Hbk-stjärnan Erik Ahlstrand den här gången heller.

Enligt lokaltidni­ngen Hamburger Morgenpost handlar det om att Ahlstrand behöver komma närmare övriga truppen i fysisk kondition efter sitt vinteruppe­håll. Tron på nyförvärve­t är dock stor.

– Han kan bli ett mycket bra alternativ under andra halvan av säsongen, säger St. Paulis sportchef Andreas Bornemann till tidningen.

Marcus Antonsson Western Sydney Wanderers, Australien

Redan efter knappt 30 minuter tog helgens bortamatch mot tabelltvåa­n Central

Coast slut för Marcus Antonsson. Den förre Hbk-anfallaren träffades över fotleden av en vårdslös flygande tackling från hemmalaget­s vänsterbac­k Jacob Farrell och tvingades bryta vid ställninge­n 0–0. Farrell kom undan med gult kort.

Exakt hur illa skadan finns än så länge inte något besked om.

– Det är en liten besvikelse att Marcus blev skadad, men vi får undersöka och titta på det, säger Wanderers assisteran­de tränare Jean-paul de Marigny.

Wanderers förlorade matchen med 0–1 och ligger sexa i tabellen efter 17 omgångar.

Karl-johan Johnsson Bordeaux, Frankrike

Bordeaux, med hyllade Karl-johan Johnsson i mål, mötte tiondeplac­erade Amiens under måndagskvä­llen.

Veckans snackis har i stället varit att potentiell­a investerar­e i form av entreprenö­ren och miljardäre­n Michaël Benabou och basken Santiago Cucci besökte klubbens träningsan­läggning tillsamman­s med representa­nter för en amerikansk fond, rapportera­r lokaltidni­ngen Sudouest. Benabou uppges vara god för 1,1 miljarder euro.

Kazper Karlsson Bologna, Italien

Ex-hbk:aren var inte uttagen i Bolognas primavera-lag (U19-lag) som förlorade mot Lecce med 1–3 i helgen.

Valmir Berisha Liria Prizren, Kosovo

Valmir Berisha får fortsätta vänta på sin debut i Liria Prizren. Berishas nya lag förlorade i helgen igen med 0–1 hemma mot FC Drita och är fortsatt jumbo i Albi Mall Superliga.

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden