Hallandsposten

Föreningar

-

Laholms Dragspelsk­lubb har genomfört sitt årsmöte. Verksamhet­en 2023 har bestått av 18 spelningar i Laholm och Halmstad företrädes­vis på äldreboend­en men även vid hembygdstr­äffar, fest, bröllop och i kyrkor. Vid årsmötet diskuterad­es årets låtval och inriktning för kommande år. Vid valet omvaldes Stig Johansson som ordförande, Sigbritt Thid som sekreterar­e och Egon Ebbeståhl som kassör. Årsmötet avslutades med sedvanlig smörgåstår­ta. Bild: Annika Lauri och Kjell Göstasson förser sig med en god tårtbit.

Söndagen den 4 februari återupptog­s Pro/abf-akademin på Karl XI:S servicehus. En populär söndagsund­erhållning som fått pausa under pandemiåre­n. Det blev något av en succé när Tommy från elvis4ever förstärkt av Marie bjöd på uppskattad musik-quiz och ett antal goa låtar. De drygt 100 som hörsammat inbjudan fyllde lokalen till bredden.

SPF Seniorerna Drängsered har haft årsmöte i Drängsered­s bygdegård, där 140 medlemmar hade samlats för att deltaga. Mötet inleddes med parentatio­n över de medlemmar som avlidit under året. Efter de sedvanliga årsmötesfö­rhandlinga­rna presentera­des det kommande programmet innehållan­de stor variation av aktivitete­r. De medlemmar som värvat nya medlemmar, belönades med Sverigelot­ter. Efteråt bjöds det på kaffe och fralla, med uppskattad underhålln­ing av Trenorerna. Lotteridra­gning med många vinster avslutade en trevlig eftermidda­g.

Spf-kvarnen hade ett välbesökt årsmöte i Harplinge. Tisdagskör­en inledde med vacker körsång. Föreningen­s, mycket uppskattad­e ordförande, Inger Edling, avtackades med en liten fin dikt av medlemmen Elin Avenstam. Här förkortad.

Kära Inger

Du är organisera­d, effektiv och ärlig. Man kan lita på Dig, det är härligt!

Att arbeta med Dig är roligt och lätt.

Du har ett vänligt och tillmötesg­ående sätt.

Dessutom bjuder Du på Dig själv.

Visarträdg­ård och blommor tom på en helg! Inger! Du är snar till att räcka ut en hjälpande hand, så den behövande kan tryggt ro till land.

PRO Snöstorp Vallås har haft årsmöte. Ordförande Ann-kristin Fridh hälsade välkommen. Mötet inleddes med en parentatio­n över de medlemmar som avlidit under 2023. Därefter spelades Dan Anderssons ”Jag ska gå genom tysta skyar”. Till ordförande för mötet valdes Ulf Sjögren och till sekreterar­e Lennart Arpman. Val till olika förtroende­uppdrag klubbades igenom enligt valberedni­ngens förslag. Ordförande berättade om vårens aktivitete­r. Det bjöds på kaffe och semla innan deltagarna fick njuta av Henrik och Alexandra Murdocks föreställn­ing ”Killen som ramlade ner från himlen” (en verklighet­sbaserad berättelse från andra världskrig­et). En trevlig em som avslutades med lottdragni­ng.

PRO Laholm har haft årsmöte i Lagagården. Ordförande Nils-erik Johansson hälsade välkommen. En stunds tystnad hölls till minne av de medlemmar som avlidit under året. Gun Yström valdes till mötesordfö­rande. Sedvanliga årsmötesfö­rhandlinga­r. Styrelsen är, ordförande Nils-erik Johansson, kassör Kjell Elmberg, sekreterar­e Siv Pålsson, ledamöter Siw Mehiläinen, Pia Björck, Kerstin Kristoffer­sson och Gun Nordström. Ersättare Karl-axel Fällgren och Inger Åhman. Till kaffet serverades fastlagsbu­lle. Seniorköre­n underhöll med vacker sång.

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden