Hallandsposten

Tunga förluster för Drott – profiler väljer andra lag

HK Drott ligger på kvalplats till damallsven­skan med fyra omgångar kvar i division 1. Men två profiler har redan meddelat att de lämnar för andra klubbar inför nästa säsong: målvakten Stefanie Åkerberg, 21, och mittsexan Olivia Karlsson, 18.

- Carl Fredrik Johansson cfj@hallandspo­sten.se 010-471 51 31

Stefanie Åkerberg, som kom till Drott från RP Linköping 2022, har inte presentera­ts officiellt av sin nya klubb, men enligt vad HP erfar handlar det om allsvenska tabellfyra­n OV Helsingbor­g.

– Det är klart att vi hade både förhoppnin­gar och en tro på att ”Steff” skulle köra vidare med oss. Hon är definitivt en av de tre bästa målvaktern­a i division 1 och vi gjorde allt i vår makt för att kunna behålla henne, men alla tar sina beslut det är bara att gratulera OV till en bra målvakt, säger Drotts tränare Larsmagnus Jönsson.

Olivia Karlsson startade säsongen som reserv i Drott, men har fått mer speltid när ordinarie mittsexan och lagkaptene­n Emelie Broberg dragits med ryggproble­m.

Nu går Karlsson – som har meriter från det finska flicklands­laget – emellertid vidare till HF Karlskrona, som ligger på direktplat­sen från söderettan upp till damallsven­skan.

– Jag fick en väldigt bra känsla för vad HF Karlskrona vill med sin damsatsnin­g. Det är en superfin miljö för utveckling med en klubb

Målvakten Stefanie Åkerberg lämnar Drott inför nästa säsong.

Det gör även mittsexan Olivia Karlsson, som går till HF Karlskrona.

” Det är klart att vi hade både förhoppnin­gar och en tro på att ”Steff” skulle köra vidare med oss. Hon är definitivt en av de tre bästa målvaktern­a i division 1 och vi gjorde allt i vår makt för att kunna behålla henne

Lars-magnus Jönsson Drotts tränare

och ett lag som verkligen brinner för att bli ännu bättre, säger hon till Karlskrona­s hemsida.

Lars-magnus Jönsson hade hoppats få behålla även Olivia Karlsson i Drott, men konstatera­r att övergången samtidigt visar att Halmstadkl­ubben är en bra miljö att utvecklas i för att ta nästa steg i karriären.

Hur ser det ut med spelare in inför nästa säsong?

– Man sitter inte sysslolös, utan vi sitter här och arbetar med de befintliga spelare vi har och kommer snart att gå ut med en del namn som har förlängt, men vi vill ha påskrifter först. Sedan är det lite utifrån också, så vi sitter inte i sjön, svarar Drott-tränaren, som själv har en säsong kvar på sitt tvåårskont­rakt.

HP har sökt Stefanie Åkerberg för en kommentar utan framgång.

 ?? ARKIVBILDE­R: ROGER LARSSON ??
ARKIVBILDE­R: ROGER LARSSON
 ?? ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden