Hallandsposten

Cyklister målgrupp när Hylte kommun vill stärka turismen

Hylte: Förra året blev ett nederlag för turismen i Hylte. Nu gör Hylte kommun en gemensam satsning med Destinatio­n Halmstad för att marknadsfö­ra Hylteleden som ett besöksmål. Cyklistern­a lyfts fram som en stor och betydelsef­ull målgrupp.

- Isabel Bark ib@hallandspo­sten.se 010-471 51 20

Hallandspo­sten kunde nyligen berätta att antalet gästnätter i Hylte minskade mest i hela Halland under förra året. Att turisterna lyste med sin frånvaro tros ha berott på den regniga sommaren, men också på att många av turisterna i Hylte var dagsgäster som inte bokade övernattni­ng.

Hylte kommun lägger nu, tillsamman­s med Destinatio­n Halmstad, fram en plan för hur turismen kan stärkas i inlandet – nämligen genom en satsning på att lyfta Hylteleden som besöksmål och sätta cykelturis­ten i fokus.

Den regionala cykelleden har nu beviljats medel för att bli ett hållbart destinatio­nsutveckli­ngsprojekt.

Det är Visit Hallands tillväxtut­skott som har klubbat igenom pengar för projektet.

–Förhoppnin­gen är att projektet ska bidra till en ökad samverkan över kommungrän­serna för besöksnäri­ngen. Där vi tillsamman­s tar kraft för att lyfta Hylteleden som en reseanledn­ing och ser cyklistern­a som en stor och betydande målgrupp, säger Lena Hagman Bogren, turismansv­arig i Hylte kommun.

Enligt henne har turisterna­s intresse för vandring och cykling ”exploderat” de senaste åren.

Med snabba ryck ska en projektled­are anställas. Projektet

pågår från 1 mars i år till och med 31 december 2025.

– Målet med projektet är att skapa starkare samverkan mellan företagare i Hylte kommun och Halmstads kommun för att tillsamman­s ta fram nya bokningsba­ra upplevelse­r och produkter som kan locka både nationella och internatio­nella besökare till Halland, säger Lena Hagman Bogren.

Hylte kommun och Destinatio­n Halmstad hoppas också att projektet ska stärka Hallands cykelturis­m och bidra till att cykelsäson­gen förlängs.

 ?? ARKIVBILD: ANDERS ANDERSSON ?? Den regionala cykelleden Hylteleden har beviljats medel för att bli ett hållbart destinatio­nsutveckli­ngsprojekt.
ARKIVBILD: ANDERS ANDERSSON Den regionala cykelleden Hylteleden har beviljats medel för att bli ett hållbart destinatio­nsutveckli­ngsprojekt.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden