Hallandsposten

Trög inledning för ny mäklare i centrum

Laholm:

- Jerry Carlsson jc@hallandspo­sten.se 010-471 51 65

Bogart Mäklarbyrå slog upp sina portar på Storgatan i Laholm 1 december. Än så länge har företaget bara fått in ett objekt. – Det är som det är men jag är övertygad att marknaden kommer att vända snart, säger Birger Bäkmark, som driver byrån tillsamman­s med Conny Thornberg.

Birger Bäkmark och hans kollega Conny Thornberg var medvetna om att de öppnade mäklarbyrå­n i en tuff tid.

– Det här är väl egentligen ingen större överraskni­ng. Det ser väldigt svårt ut just nu, inte bara för oss utan för alla mäklare runt om i landet, säger Birger Bäkmark, som även är politiskt aktiv i Medborgerl­ig samling.

Sedan starten för drygt två månader sedan har den fristående mäklarbyrå­n fått in ett objekt – en avstyckad gård i Göstorp.

– Den tog vi emot strax före jul och intresset för gården har varit jättestort, vilket såklart känns väldigt bra.

Birger Bäkmark menar att det är en fördel att ha andra ben att stå på när bostadsmar­knaden är sval.

– Både jag och Conny har inkomster från annat håll också annars hade ju det här aldrig funkat. Vi har råd att avvakta tills marknaden vänder uppåt igen, vilket jag är övertygad att den kommer göra lite senare i vår. Folk kommer alltid att behöva bo någonstans och snart kommer de att ha vant sig vid ett högre ränteläge. Då är jag övertygad om att allt kommer att lossna.

Duon har planer på att anställa en mäklare som kan vara på plats varje dag.

– Men innan vi gör det måste vi kunna leva på det här. Vi behöver nog sälja två–tre objekt varje månad för att det ska bära sig. Som läget är i dag är det mestadels jag som sitter här och väntar på att mobilen ska ringa och att något mejl ska ramla in. Tyvärr är det inte så ofta som det gör det, säger Birger Bäkmark och skrattar och fortsätter:

– Ärligt talat försöker jag alltid att se positivt på allting. Vi har inte fem leasingbil­ar på parkeringe­n eller några andra dyra omkostnade­r. Det här kommer att lösa sig.

 ?? BILD: JERRY CARLSSON ?? Bogart Mäklarbyrå öppnade på Storgatan i Laholm för drygt två månader sedan. Lokalen är inredd i 50-talsstil. ”Det är en av sakerna som gör att vi sticker ut ur mängden”, säger Birger Bäkmark.
BILD: JERRY CARLSSON Bogart Mäklarbyrå öppnade på Storgatan i Laholm för drygt två månader sedan. Lokalen är inredd i 50-talsstil. ”Det är en av sakerna som gör att vi sticker ut ur mängden”, säger Birger Bäkmark.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden