Hallandsposten

Rusning för att låna fritidsutr­ustning under lovet

- Jerry Carlsson jc@hallandspo­sten.se 010-471 51 65

Laholm: Det är sportlov och skidor, pjäxor, skridskor och spel går åt som smör i solsken på Fritidsban­ken i Laholm. – Vissa dagar har vi uppemot 100 besökare här inne. Det är jättekul, säger Matilda Wikholm, anställd.

Det är bråda dagar för Matilda Wikholm och verksamhet­schefen Lotta Hansson.

– Visst, det är mer den här veckan men jag skulle vilja säga att vi har haft väldigt mycket att göra under hela inledninge­n av året. Under januari lånade vi till exempel ut sammanlagt 2 000 par skridskor och skidor, säger Matilda Wikholm.

I Laholm lyser snön och isen med sin frånvaro. Men det ser bättre ut på andra håll.

– I går lånade vi ut 40 par pjäxor till ungdomar som skulle iväg på en sportlovsr­esa till Isaberg och det går även åt en hel del skridskor för dem som vill åka på isen i Oskarström, säger Lotta Hansson.

Fritidsban­ken påverkas av den rådande lågkonjunk­turen.

– Vi märker att det är fler familjer som kommer hit för att låna hela skidutrust­ningar. Dessutom börjar allt fler äldre personer att besöka oss. När det sinar på kontot inser folk värdet av att låna i stället för att köpa. Det finns ju en hel del pengar att tjäna på det, säger Lotta Hansson.

Under hela förra året lånade Fritidsban­ken ut 9950 artiklar.

– Vår ambition är att försöka slå det rekordet i år och jag tror att vi har goda chanser att göra det. Nu är det viktigaste för oss att försöka bli ännu mer synliga. För hur konstigt det än låter finns det fortfarand­e invånare som inte vet att vi existerar. Det måste vi försöka att ändra på, säger Matilda Wikholm.

 ?? BILD: JERRY CARLSSON ?? Matilda Wikholm och Lotta Hansson på Fritidsban­ken har en hel del att göra under sportlovsv­eckan.
BILD: JERRY CARLSSON Matilda Wikholm och Lotta Hansson på Fritidsban­ken har en hel del att göra under sportlovsv­eckan.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden