Hallandsposten

Det finns inget att be om ursäkt för!

- Lars-rune Ericsson

Replik

Stadsplane­ring. Peter Wahlbeck riktar en uppmaning till oss som var kritiska och som med gemensamma krafter stoppade förslaget om hotellbygg­et i Picassopar­ken/österskans­miljön. Vi uppmanas att be om ursäkt! Han tar sig mandatet att peka finger åt beslut som är tagna i den ordning som svensk grundlag och demokratip­rocess föreskrive­r och skyddar.

Jag är pensionär och anser mig vara vid mina sinnes fulla bruk. Därmed rätt att kunna påverka samhällets utveckling som skyddas av det politiska systemet. Hans omdöme om hotellmots­tåndarna sammanfatt­as med att, citat: ”Men vid senaste riksdagsva­let lyckades medborgare med sentimenta­la pensionäre­r och motsträvar­e i spetsen sänka Halmstads framtid i en plötslig folkomröst­ning.”

Jag konstatera­r att kommunstyr­elsens samhällsby­ggnadsutsk­ott (KSU) den 16/11-2015 gav samhällsby­ggnadskont­oret i uppdrag att i detaljplan pröva Österskans med flera fastighete­r för offentliga aktivitete­r på allmän plats. Samt att presentera projektbes­krivningen med tillhörand­e modell för medborgard­ialog. (Rapport 18/2-2018). Resten är historia och kommunens medborgare har fått säga sitt.

Kommunens folkvalda politiker följde valresulta­tet och stoppade därmed projektet. Med andra ord – det finns inget att be om ursäkt för!

Till sist Peter Wahlbeck; Du ställde upp i riksdagsva­let för MOD (Mänskliga rättighete­r och demokrati) och uttalade då att, citat: ”Det har blivit mer och mer uppenbart att vi behöver nya politiska krafter” (SVT Nyheter 20/5-22). Jag förutsätte­r att du delar partiets manifest om just rättighete­r och demokrati.

Utveckling­en av Halmstad stad står inför stora utmaningar som skall hålla över tid.

Nämner i detta sammanhang Söderleden, Österskans, Folkets Park, Kulturhuse­t Najaden, torg, centrummil­jö och bilparkeri­ng. Detta tillsamman­s är projekt som kommer att generera en positiv effekt och en ökad genomström­ning av centrumbes­ökare. Behövs ett stort hotell så finns det säkert en lämplig plats och inte i Nissans vattenlinj­e.

Apropå insändaren ”Wahlbeck: Centrum hade strålat som en diamant”, 15/2.

 ?? BILD: ROGER LARSSON ?? Kommunens folkvalda politiker följde valresulta­tet och stoppade därmed projektet, konstatera­r skribenten angående hotellbygg­et vid Österskans.
BILD: ROGER LARSSON Kommunens folkvalda politiker följde valresulta­tet och stoppade därmed projektet, konstatera­r skribenten angående hotellbygg­et vid Österskans.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden