Hallandsposten

”Robinson”-drömmen slog in för Karin från Harplinge

Hon har sökt tidigare men inte kommit med. Men när den nya säsongen av ”Robinson” drar i gång i vår är ambulanssj­ukvårdaren Karin Nilsson äntligen en av deltagarna. – Jag älskar äventyr! säger hon.

- Johan Hammerby jh@hallandspo­sten.se

Nyligen presentera­des deltagarna till vårens säsong av ”Robinson” i TV4. Bland namnen kunde man läsa Alexander Strandberg från Halmstad, som gör comeback i programmet. Han inleder dock på grannön Gränslande­t.

Men ytterligar­e en hallänning finns med. Dock är hennes ursprung från Harplinge dolt i det faktum att hon står som ”Ängelholm” i programmet. Det är inte så konstigt, med tanke på att det är där hon bor.

– Men jag är uppvuxen i Harplinge och har gått på Lyngåkra och Getingesko­lan berättar hon.

Efter gymnasiet flyttade den i dag 48-åriga Karin för att plugga och fick sedan jobb som ambulanssj­ukvårdare i Helsingbor­g. Sedan 20 år tillbaka bor hon i Skåne, i Ängelholm.

Under lika lång tid har hon varit sugen på att delta i tv-programmet ”Robinson”.

– Jag älskar äventyr – jag är en fartfylld tjej. Jag gillar utmaningar och är inte rädd. Så jag har sökt men inte kommit med till slutcastin­gen. Men det gjorde jag nu!

I årets säsong har man gjort en ny uppdelning av deltagarna, i ett kvinnligt och ett manligt lag.

– När de började dela upp oss i första programmet så anade vi att vi kanske skulle vara killarna mot tjejerna och så blev det. Det blir en annan dynamik av det. Och jag tycker att jag är fit och vältränad, men så såg jag de andra tjejerna…

Som personlig sak står det lite kryptiskt att Karin har med sig ”en tjock bok”.

Var är det för bok?

– Jag ville ta med mig en tjock bok eftersom jag är dyslektike­r. Jag tog med mig en som heter ”Semestern”, en thriller (av TM Logan, reds. anm.). Jag ville kunna visa att det gick att ta mig igenom den, och jag läste ut den!

Programmet börjar sändas söndagen den 17 mars i TV4 och TV4 play. Karin längtar efter att få se hur det framställs i tv.

– Det är mycket fjärilar i magen. Det är en liten oro: hur har de vinklat mig? Men jag är sjukt taggad.

Vad vill du säga om årets säsong?

– Missa den inte! Framför allt får ni inte missa början, det blir annorlunda.

Hur var då det här äventyret när du väl fick uppleva det?

– Jag var förberedd på att det skulle vara jobbigt att inte få någon mat, men jag var inte beredd på det sociala spelet och hur mycket det betydde.

– Man märker också att det är så lätt att sitta hemma i soffan och vara kaxig. Men det är inte så lätt. Det är både fysiskt och psykiskt. Men jag är stolt över min insats; jag kämpar på. Jag är tacksam över att min dröm gick i uppfyllels­e. Jag visade mig själv att jag kan mer än jag trodde.

 ?? BILDER: TV4 ?? Karin Nilsson är en av deltagarna i vårens upplaga av ”Robinson” i TV4.
BILDER: TV4 Karin Nilsson är en av deltagarna i vårens upplaga av ”Robinson” i TV4.
 ?? ?? I vårens upplaga av Robinson tävlar männen mot kvinnorna. Programled­are är Anders Lundin.
I vårens upplaga av Robinson tävlar männen mot kvinnorna. Programled­are är Anders Lundin.
 ?? ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden