Hallandsposten

Man skickade ”dickpic” till kvinna – åtalas

- Simon Larsson sl@hallandspo­sten.se 010-471 51 50

Halmstad: Det började med en oskyldig konversati­on i en chatt mellan en man och en kvinna. När mannen började prata om sex och bad kvinnan att skicka bilder på sig själv valde hon att avsluta och radera chatten. En tid senare kom ett nytt meddelande från mannen – en bild på ett manligt könsorgan. Nu åtalas en man i 50-årsåldern hemmahöran­de i Halmstad för sexuellt ofredande.

Bilden som mannen står åtalad för att ha skickat gick iväg till kvinnan i slutet av januari förra året. Enligt kvinnan var mannen okänd för henne fram till dess att han började skriva till henne på Messenger. Till en början var konversati­onen av oskyldig karaktär där mannen frågade hur kvinnan mådde och vad hon gjorde. Men när mannen började skriva om sex och bad kvinnan skicka bilder valde hon att avsluta och radera konversati­onen.

– Jag snäste av honom och sa att jag har inga bilder som jag kan skicka till dig. Då tog det slut, jag kände att det är inget att skriva med, säger kvinnan i förhör med polisen.

Trots att hon slutade svara fortsatte meddelande­na att komma, om än mer sporadiskt, och en kväll skickade han först ”Hej hej läget ikväll?” som kvinnan inte svarade på. Några timmar senare skickade han en bild på en erigerad penis, något som gjorde kvinnan mycket upprörd.

Hon skrev och konfronter­ade mannen varför han skickat bilden utan att få svar. När hon frågade om ”man kan reklamera bananen” svarade han till slut och hävdade att hans konto blivit hackat och bad kvinnan att inte göra något förhastat. Kvinnan valde dock att polisanmäl­a mannen för sexuellt ofredande, ett brott som han nu också åtalas för.

I polisförhö­r har mannen fortsatt att neka till anklagelse­rna och vidhåller att han har blivit hackad. Han säger att han inte vet vem kvinnan är och kommer heller inte ihåg konversati­onen på Messenger. När han får ta del av förundersö­kningen och ser bilden som skickats säger han att han inte är mannen på bilden. Han hävdar också att andra personer har haft tillgång till hans telefon vid tidpunkten som bilden skickades.

Kvinnan yrkar på ett skadestånd på 10 000 kronor för kränkning.

 ?? ARKIVBILD: HP (MONTAGE) ?? En man i 50-årsåldern åtalas för att ha skickat en ”dickpic” till en kvinna. Mannen nekar till brott och hävdar att hans konto blivit hackat.
ARKIVBILD: HP (MONTAGE) En man i 50-årsåldern åtalas för att ha skickat en ”dickpic” till en kvinna. Mannen nekar till brott och hävdar att hans konto blivit hackat.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden