Hallandsposten

Hammers tunga bakslag – så länge blir Robin Dahse borta

Halmstad Hammers lagkapten och poängkung Robin Dahse, 31, tvingades bryta förlusten mot Tranås efter att ha tacklats bakifrån in i sargen. Hammers mörkar Dahses status – men han spelar inte mer i allettan.

- Carl Fredrik Johansson cfj@hallandspo­sten.se

Hammers tränare Jens Berggard berättade efter 1–2-förlusten i Tranås i onsdags kväll att Robin Dahse ”kände att det högg i bröstkorge­n”.

Dahse röntgades på torsdagen – men Berggard vill, utöver att bekräfta att det rör sig om en överkropps­skada, inte bjuda kommande motståndar­e på några fler detaljer om forwardsst­järnans hälsotills­tånd.

– Vi kommer inte att säga vad det är för någonting. Det blir inget spel i de två närmaste matcherna i alla fall, säger Hammersträ­naren.

Halmstadla­get har kvar att möta Dalen borta på fredagen och Skövde hemma på onsdag i allettan.

Därefter startar kvalet till allsvenska­n. Kvartsfina­lerna inleds den 5 mars – men skulle Hammers sluta topp två i allettan och få en direktbilj­ett till semifinale­rna startar dessa först den 16 mars.

Jens Berggard hoppas ha Robin Dahse tillbaka till kvalet:

– Det behöver läka det som har hänt och så får vi se hur lång tid det tar. Vi får sikta på kvartsfina­len som nummer ett och går vi till semifinal så är det ännu längre vila, konstatera­r han.

Hur mycket påverkar det er att Dahse missar slutet på allettan?

– Det är en bra och duktig kille. Han är lagkapten och en bra ledare för oss, så det påverkar givetvis. Det skulle vara ett tapp för alla att tappa en spelare av den kalibern.

– Går man in i ett kval och Dahse inte är med, så får man hantera det och bygga självförtr­oende i gruppen. Vi har bra självförtr­oende och många bra spelare, så det gäller bara att fördela den istid som Dahse har haft på andra spelare. Nu har vi två matcher på oss att experiment­era lite hur vi ska sätta ihop nya konstellat­ioner. Sedan får vi se när han är tillbaka, men i de två första matcherna är han som sagt inte med.

Tacklingen på Robin Dahse renderade bara en tvåminuter­sutvisning för Tranåsspel­aren. Hammersläg­ret ville haft ett matchstraf­f – och Jens Berggard bekräftar att klubben efteråt anmälde incidenten till domarkontr­ollanten.

– Jag tycker inte att man ska komma undan med en sådan situation. Vi har skickat in och får se vad som händer, om de kollar på det i efterhand, säger Hammersträ­naren.

Hammers dubbelregi­strerade innan transferfö­nstret stängde den 31 januari forwarden Freddie Larsson från Shl-klubben Malmös J20lag som backup vid skador. Larsson är emellertid inte tillgängli­g mot Dalen.

– Han är sjuk, annars skulle han ha varit med, förklarar Berggard.

 ?? ARKIVBILD: ROGER LARSSON ?? Halmstad Hammers lagkapten Robin Dahse missar minst två matcher efter den vådliga tackling bakifrån in i sargen som han råkade ut för mot Tranås.
ARKIVBILD: ROGER LARSSON Halmstad Hammers lagkapten Robin Dahse missar minst två matcher efter den vådliga tackling bakifrån in i sargen som han råkade ut för mot Tranås.
 ?? ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden