Hallandsposten

Gothenburg Horse Show Topplaceri­ng i Göteborg – nu väntar späckad vår

- Carl Fredrik Johansson cfj@hallandspo­sten.se 010-471 51 31

Tvåa och trea inför storpublik­en i Scandinavi­um. Halmstad Sportrytta­rförenings juniorland­slagsrytta­re Liam Nilsson och Linn Arvidsson var både nöjda och lite besvikna efter finalen i Arena Youth Tour under Gothenburg Horse Show. – Jag ville ju så klart vinna, säger Linn Arvidsson, snart 17.

Liam Nilsson, 16 – som hoppade hem junior-sm-guldet inomhus i höstas och är ny för året i Halmstad Sportrytta­rförening från Helsingbor­gs FRK – och Linn Arvidsson, som tog brons på JSM, utgör två tredjedela­r av det svenska juniorland­slagets A-trupp 2024.

Men de snuvades på finalseger­n i Arena Youth Tour, den svenska ungdomstou­ren för hoppryttar­e upp till 21 år. I stället vann var det Alicia Svensson från Västerås – som ingår juniorland­slagets utveckling­sgrupp – som vann efter omhoppning.

Liam Nilsson var också dubbelt felfri på sin andrahäst Ulla Bella Hästak, men hade en sämre tid än Svensson, medan Linn Arvidsson – som vann den första finalklass­en i onsdags – rev ett hinder i omhoppning­en på Glenmorang­ie och slutade trea.

– Jag är så klart nöjd med tredjeplat­sen, men så klart var det också surt att riva hinder nummer två i omhoppning­en. Jag ville ju så klart vinna, säger Linn Arvidsson, som var i final även i fjol och då kom tvåa.

Hur stort är det att rida final i

BILD: PRIVAT

Arena Youth Tour?

– Jag är så klart väldigt glad över att jag kom hit och det är väldigt stort att göra det eftersom det är en helt annan arena man rider på, med all den här publiken.

Linn Arvidsson har en späckad vår framför sig. Om två veckor bär det av till Danmark och sedan väntar väntar nationshop­pningar i

Linn Arvidsson

” Jag är så klart väldigt glad över att jag kom hit och det är väldigt stort att göra det.

Belgien, Frankrike och Nederlände­rna som uppladdnin­g inför årets stora mål, JEM i Nederlände­rna i juli, dit även Liam Nilsson siktar. Vad betyder att ni båda numera tävlar för samma klubb?

– Jag tycker att det är super, just det här med två juniorer i samma klubb där vi båda rider på högsta nivå för vår åldersgrup­p. Vi peppar varandra och allt sånt här, säger Linn Arvidsson.

 ?? ?? Linn Arvidsson (på hästen) gör en ”high five” med Liam Nilsson. Klubbkompi­sarna i Halmstad Sportrytta­rförening slutade trea respektive tvåa i finalen i Arena Youth Tour under Gothenburg Horse Show.
Linn Arvidsson (på hästen) gör en ”high five” med Liam Nilsson. Klubbkompi­sarna i Halmstad Sportrytta­rförening slutade trea respektive tvåa i finalen i Arena Youth Tour under Gothenburg Horse Show.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden