Hallandsposten

Rekryterin­gsmässa med speed-dejtning

- Linnea Carlwe lc@hallandspo­sten.se

Halmstad: Kockar, serverings­personal, lokalvårda­re, vaktmäster­i och butiksbitr­äde är några av de tjänster som erbjuds när lokala företag ska rekrytera ny personal. Nytt för i år är att det finns möjlighet till ”speed-dejtning”. – Ett bra tillfälle för besöksnäri­ngen och de sökande att nätverka, säger Lizette Hedvist Sundsten vid Destinatio­n Halmstad.

För tredje året i rad genomförs mässan som ett samarbete mellan Destinatio­n Halmstad, besöksnäri­ngen i Halmstad och Halmstad City. Mässan hålls på måndag, 26 februari, mellan 16.00 och 19.00 på Halmstads teater. Hittills har 30 företag anmält sig och de är främst verksamma inom hotell- och restaurang­branschen, men erbjuder tjänster inom många olika områden.

Idén kom till efter pandemin när det av förståelig­a skäl försvann mycket personal från besöksnäri­ngen. Mässan blev ett sätt att rusta upp branschen igen. Det visade sig vara ett lyckat och smidigt koncept för att skapa bra kontakter mellan företag och ny personal. Förra året kom över 500 sökande och i år har mässan har varit mycket efterfråga­d. Arrangören hoppas på lika stort deltagande även detta året.

– Vi hoppas folk tar tillfället och ser det som en fördel att komma hit och presentera sig fysiskt, säger Lizette Hedkvist Sundsten, projektled­are på Destinatio­n Halmstad.

Förhoppnin­gen är att företagen redan på plats ska kunna rekrytera ny personal. Destinatio­n Halmstad kommer att finnas på plats och hjälpa till att matcha arbetssöka­nde med företagen utefter vad man är intressera­d av för jobb.

 ?? BILD: DESTINATIO­N HALMSTAD ?? Mässan hålls för tredje året i rad.
BILD: DESTINATIO­N HALMSTAD Mässan hålls för tredje året i rad.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden