Hallandsposten

Polisen: ”Fått tydligare bild av misstänka mordet”

Halland: Mannen som hittades död i Ullared har nu obducerats. Polisen har fått en del svar. Men släpper ytterst få detaljer kring mordutredn­ingen. – Jag förstår att frågorna kommer, säger utrednings­chefen Åsa Harplinger Jovalli.

- Pär Lindqvist par.lindqvist@hallandspo­sten.se

Det har snart gått en månad sedan en man i 20-årsåldern hittades död i ett skogsparti utanför Ullared. Händelsen utreds av polisen som misstänkt mord.

Rättsmedic­inalverket har genomfört obduktione­n av kroppen. Åsa Harplinger Jovalli, sektionsch­ef för grova brott i polisområd­e Halland, säger så här om rapporten:

– Jag kan inte gå in på vad den har gett. Det är för tidigt att lämna ut uppgiftern­a, men vi har fått en tydligare bild.

Många undrar om mannen har någon koppling till Ullared eller Falkenberg, vad säger du till dem?

– Vi lämnar inte ut några uppgifter om den avlidne som person. Jag förstår att de här frågorna kommer och vi hoppas kunna gå ut med svar om det längre fram, säger Åsa Harplinger Jovalli.

Ni har sökt iakttagels­er från allmänhete­n, har ni fått in några tips?

– Vad själva tipsen har gett kan vi inte gå ut med, men vi följer självklart upp dem. Sedan är det svårt att säga hur många som har rört sig i ett sådant skogsparti. Det var i januari och dessutom ligger det lite avsides, säger hon.

Vad händer i utredninge­n just nu?

– Det är en sammanstäl­lning av informatio­n. Nu lägger vi pussel efter att ha haft en massiv informatio­nsinhämtni­ng. Vi försöker få ihop en helhetsbil­d. Det är fortfarand­e ett högt tempo och gott om personal i det här fallet, säger Åsa Harplinger Jovalli.

Har ni någon misstänkt i ärendet?

– Om vi har misstänkta eller inte går vi inte in på. Men vi har ingen gripen.

Enligt tidigare uppgifter till Hallandspo­sten kan den döde mannen legat i skogsparti­et i en månads tid. Han ska vara hemmahöran­de i Skåne.

 ?? ARKIVBILD: HÅKAN JOHANSSON ?? I ett skogsparti utanför Ullared hittades en död man den 27 januari. Det har snart gått en månad och polisen har ingen gripen i nuläget.
ARKIVBILD: HÅKAN JOHANSSON I ett skogsparti utanför Ullared hittades en död man den 27 januari. Det har snart gått en månad och polisen har ingen gripen i nuläget.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden