Hallandsposten

Förlust igen – grus i maskinerie­t för Hammers

- Anders Tornell at@hallandspo­sten.se

Det har gått grus i maskinerie­t för Halmstad Hammers. För tredje matchen i rad blev det förlust – den här gången mot Dalen som avgjorde till 4–3 i förlängnin­gen hemma i Norrahamma­r. – För dåligt försvarssp­el. Det går inte att bli cyklad så enkelt, suckar Hammersträ­naren Jens Berggard.

Hammers hade chans att täta luckan till Kristianst­ad och Vimmerby på första och andra plats i allettan södra.

Nu blev det bara en poäng och därmed kryper en tredjeplat­s och kvalkvarts­final allt närmare.

Sedan Hammers hämtat in 1–3-underläget till 3–3 i slutperiod­en avgjorde Dalen 40 sekunder in

Allettan södra på förlängnin­gen genom Hugo Rostedt efter att försvaret gått bort sig.

– Det ska inte ske. I tre mot tre tar alla hand om varsin spelare och tyvärr gjorde vi inte det den här gången. Men pucken har studsat lite mot oss i de senaste matcherna, säger Jens Berggard.

Då såg det ändå bra ut i den första perioden. Hammers höga press bet bra mot ett närmast förvirrat Dalen

och Elias Dynell kunde panga in 1–0 efter 8.17.

Hemmalaget hade svårt att skapa något vettigt, men första gången smålänning­arna fick till lite ordnat spel i Hammers zon så kom kvittering­en genom Max Forsell.

– Vi gjorde en bra första period och fortsatte den andra på samma vis – fram till vi fick spela powerplay fem mot tre. Då började Dalen att agera mer fysiskt och det klarade vi inte av, tycker Jens Berggard.

Matchen hade fram till dess varit snäll, men plötsligt började utvisninga­rna dugga tätt och det blev grinigt på isen. Det passade Dalen bäst och inom loppet av en minut och 20 sekunder åkte Hammers på två baklängesm­ål.

Därför var det rejäl uppförsbac­ke inför sista perioden, men då hittade Halmstadla­get tillbaka till spelet från första och Lukas Sjöblom slog till med en riktig mörsare från blålinjen när han reducerade till 2–3 efter 44.49.

Sedan trummade gästerna på utan att få till en kvittering, men den kom med 50 sekunder kvar sedan Hammers plockat ut målvakten Jacob Crespin och satsat på en extra utespelare.

Återigen var det Lukas Sjöblom

ARKIVBILD: JARI VÄLITALO

som höll sig framme. Den lille liraren i andrafemma­n har gått från klarhet till klarhet under vårsäsonge­n och har nu gjort 16 poäng.

” Vi gjorde en bra första period och fortsatte den andra på samma vis – fram till vi fick spela powerplay fem mot tre.

Jens Berggard

– Ifjol pajade han axeln vid tre tillfällen, men i år har han fått vara skadefri och utveckling­skurvan har bara pekat starkt uppåt.

Viktigt inför stundande kvalspel. För Hammers återstår nu bara en match i allettan – hemma mot Skövde på onsdag.

?? ?? Lukar Sjöblom var inblandad i alla Hammers mål, men det räckte ändå inte mot Dalen.