Hallandsposten

Mohammed laddar för en ny succésäson­g 2024

- Fredrik Jonsson fj@hallandspo­sten.se

Debutsäson­gen i HBK beskriver han som en dröm – även om han inte infriade sitt personliga mål. Efter rivstarten på 2024 siktar Naeem Mohammed, som dragit till sig utländskt intresse i vinter – mot en ny succésäson­g. – Jag kan drömma och tro igen att när jag startar säsongen så här bra kan den bli jättestor för mig, säger 27-åringen inför cupmötet mot Trelleborg.

Självförtr­oendet lyser igenom även om Naeem Mohammed är sitt vanliga lågmälda jag vid sidan av planen.

På planen vet alla som följt HBK det senaste året att anfallaren som hämtades från Sandvikens IF fick det geografisk­a avståndet mellan Gästriklan­d och södra Halland att verka betydligt större än steget mellan Ettan norra och allsvenska­n var när 2023 summerades.

Naeem Mohammed avslutade debutsäson­gen i HBK med åtta allsvenska mål innan han åkte hem till Ghana för att vila och ladda om batteriern­a med familjen.

– Jag hade en jättebra tid med familjen och mina vänner. Det var nästan ett år sedan jag var där så det var bra för mig att få åka hem, säger han.

I Ghana finns hans största supportrar i form av hans mamma, fyra bröder och en syster. På avstånd följer de HBK och Naeem Mohammed nära.

– De ser alla mina matcher på tv. De försöker även streama cupmatcher­na nu. Jag hoppas de kan komma hit en dag också.

Han har hunnit reflektera och konstatera­r att debutåret var som en dröm även om det tog ett halvår att etablera sig i HBK:S startelva.

– Det var som en dröm för jag förväntade mig inte att göra så många mål under min första säsong i allsvenska­n. Det var ett stort steg och det var en dröm som jag uppnådde. Jag utmanar alltid mig själv i början av varje säsong och ger mig själv ett mål på hur många mål jag ska göra.

Om det var högt satt? Det får man väl säga.

– Förra året var målet att göra tio mål, säger Naeem och lägger till.

– Inget är omöjligt om man tror på det.

Vad var nyckeln till att du kunde göra så många mål i allsvenska­n?

– Nyckeln är att vara discipline­rad för jag vet mina kvaliteter och försöker alltid vara spelbar i straffområ­det, jag försöker hitta ytorna mellan backarna. Och när vi kontrar vet jag att jag har snabbhet så får vi en bra chans behöver jag bara en bra passning, som Eriks (Ahlstrand) mot Kalmar. För mig handlar det om att tajma mina löpningar, vara på rätt plats och då kan man komma igång. Även om man missar några så kommer man göra en del mål så det gäller bara att vara redo.

Och redo har Naeem Mohammed varit under inledninge­n av 2024.

Ett mål mot IFK Göteborg i års

premiären följdes upp med två mål mot Helsingbor­g i cuppremiär­en förra helgen.

– Det är alltid bra att ha lite självförtr­oende genom att göra lite mål. Jag kan drömma och tro igen att när jag startar säsongen så här så kan den bli jättestor för mig så jag måste bara fortsätta jobba hårt och vara fokuserad. Om jag kan avsluta cupen med fem mål så gör det ett stort avtryck inför säsongen. Då kan jag till och med göra tio mål i allsvenska­n innan uppehållet.

– Det var jättebra att göra två mål senast, på söndag (mot Trelleborg­s FF) hoppas jag att jag kan dubbla det och bara fortsätta.

Det är o ckså där, tio mål eller nära det under vårsäsonge­n i allsvenska­n, som årets personliga mål ligger.

Det hade onekligen stavats ny succé om Naeem Mohammed lyckas.

Kanske leder det vidare ut i Europa.

I vinter har det i alla fall funnits intresse.

– Ja, det var intressera­de klubbar från olika länder i Europa men det var komplicera­t. Jag diskuterad­e med mina agenter men vi tyckte det var bäst att fortsätta här.

27-åringen svävar inte iväg för det.

– Det gäller att fokusera på det man ska göra och hjälpa laget. Det är det jag ska försöka göra, hjälpa laget genom att göra mål och vinna poäng åt oss. Resten är upp till mina representa­nter och alla andra som är involverad­e i det. Jag lägger inte så mycket kraft på det. Det gäller att vara fokuserad för det är här jag är nu.

Du är lite av en late bloomer, känner du att tiden finns för att få chansen utomlands också?

– Ja, det tror jag. Om man fortsätter göra bra ifrån sig så finns den chansen. Det kommer alltid vara intresse för målskyttar så jag tror att chansen finns.

 ?? ?? Svenska cupen:
Följ matchen:
Naeem Mohammed har rivstartat 2024 och sätter höga mål för sig själv – både i Svenska cupen och allsvenska­n i år.
Svenska cupen: Följ matchen: Naeem Mohammed har rivstartat 2024 och sätter höga mål för sig själv – både i Svenska cupen och allsvenska­n i år.
 ?? BILD: ANDERS ANDERSSON ??
BILD: ANDERS ANDERSSON
 ?? ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden