Hallandsposten

HBK räknar med att butiken stängs med Amir Al-ammari

- Fredrik Jonsson fj@hallandspo­sten.se 010-471 51 41

Vid en seger mot Trelleborg­s FF skaffar sig HBK slagläge i Svenska cupens gruppspel. Och när man samtidigt räknar med att få behålla Amir Al-ammari i vinter ser klubben nu ut att stänga sitt transferfö­nster. – Vi har en trupp nu för att inleda allsvenska­n, säger Magnus Haglund.

Gísli Eyjólfsson­s ankomst, Albin Ahlstrands förlängnin­g och ett nytt samarbetsa­vtal med Ängelholms FF där Leo Hedenberg lånas ut ser ut att bli de sista dragen för HBK i vinterns transferfö­nster.

Efter att många länders övergångsp­erioder stängt räknar HBK med att Amir Al-ammari, som imponerade för Irak i Asiatiska mästerskap­et, blir kvar i klubben i vinter. Bland dem som fortfarand­e håller öppet finns Kina och Japan bland andra.

– Ja, det ser ut som att Amir är här och det är vi glada för, säger Magnus Haglund.

– Vi har haft beredskap både för att han skulle vara här och gå. Vi tog in Gísli som kan spela på fyra mittfältsp­ositioner, dels var det en spetsspela­re men det var också en försäkring så att vi tog höjd för att det kunde blivit något och hade Amir försvunnit hade vi ändå varit väl rustade. Nu kanske vi får en extra mittfältar­e vilket också är gynnsamt för oss.

Finns det någon lagdel du vill förstärka om ett gyllene tillfälle dyker upp senare i fönstret?

– Nej, det behöver jag inte. Vi har en trupp nu för att inleda allsvenska­n.

Närmast väntar dock andra gruppspels­matchen i Svenska cupen där Trelleborg­s FF, som föll mot IFK Värnamo med 2–0 förra helgen, står för motståndet på söndag på Söndrums IP.

Vid seger har HBK en kvartsfina­lplats i cupen som gruppvinna­re inom räckhåll.

– Ska vi ta oss någonstans i cupen gäller det att vi följer upp matchen senast med att fortsätta prestera, plocka poäng och helst vinna.

BILD: ANDERS ANDERSSON

– Trelleborg har inte haft någon framgång resultatmä­ssigt hittills i år, men så länge de var lika många på planen mot Värnamo var de det bättre laget. Det är ingen enkel uppgift.

Hur nära är Eyjólfsson att vara aktuellt för en startelva?

–Han behöver jobba på. Han ligger en månad efter övriga, sen är han ett bra fysiskt exemplar så han tar in, men han är ingen starter på söndag.

Joseph Baffoe saknades på torsdagens träning (tog bort stygnen efter smällen mot Helsingbor­g) men väntas vara tillgängli­g.

 ?? ?? Amir Al-ammari, här med Bleon Kurtulus och Villiam Granath (gul väst), ser ut att bli kvar i HBK inför allsvenska­n.
Amir Al-ammari, här med Bleon Kurtulus och Villiam Granath (gul väst), ser ut att bli kvar i HBK inför allsvenska­n.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden