Hallandsposten

Mittfältsl­öftet fortsätter i HBK

- Fredrik Jonsson fj@hallandspo­sten.se 010-471 51 41

HBK förlänger med hyllade mittfältsl­öftet Albin Ahlstrand – som kan vara på väg mot sitt genombrott i år. Samtidigt har man gjort klart med ett samarbetsa­vtal där Leo Hedenberg lånas ut. – Vi ser en stor potential i Albin och det kommer vi inte vara ensamma om, säger HBK:S manager Magnus Haglund.

I slutet av januari berättade HP att HBK ville förlänga med den 19-årige mittfältar­en Albin Ahlstrand – som också var tydlig med sin vilja att skriva ett längre kontrakt.

Nu är det klart.

Albin, som tagit klivet in i HBK:S startelva under försäsonge­n sedan storebror Erik Ahlstrand såldes till tyska St. Pauli, har skrivit på ett nytt fyraårskon­trakt med HBK. Han tar även över Eriks tröja nummer tio.

– Vi är jätteglada över att vi kunde hitta ett längre avtal där båda parter var nöjda med längd och villkor, säger Magnus Haglund och fortsätter.

– Albin har väldigt spännande egenskaper, en otrolig löpkapacit­et, uthållighe­t, fantastisk­t fin teknik och lär sig mer för varje match han är med. Det är en otroligt ambitiös kille som kommer hit tidigt varje morgon.

Magnus Haglund tror att utveckling­en kan gå snabbt framåt för den

Albin Ahlstrand.

ARKIVBILD: MICHAEL ERICHSEN

unge mittfältar­en som i nuläget är förstavale­t på högerkante­n, men även kan användas som en central mittfältar­e.

Hur ser du på hans utveckling­sriktning?

– Att han i år samlar på sig en massa värdefull allsvensk erfarenhet för att kunna ta nästa kliv nästa år. Då är han en spelare som är intressant för klubbar större än HBK. Då är han intressant även på en internatio­nell marknad. Men jag säger inte det för att stressa utan det är hårt jobb varje dag. Men vi ser en stor potential och det kommer vi inte vara ensamma att se.

Albin Ahlstrand är HBK:S tredje spelare efter nyförvärve­n Tim Rönning och Vinicius Nogueira som skriver på ett fyraårsavt­al i år. En förändring från tidigare kortare avtal som Magnus Haglund är nöjd med.

– Det har att göra med att vi stannade kvar i allsvenska­n till att börja med och att spelarna ser sin långsiktig­a utveckling i HBK med en både tränings- och matchmässi­gt bra miljö att vara i.

– Sedan har vi de åtta senaste månaderna haft fyra försäljnin­gar varav två utomlands. Det kittlar också spelarna att spela i allsvenska­n och prestera och sedan kunna gå vidare till stora fotbollsna­tioner. Och med längre avtal ökar vad vi kan få betalt.

Samtidigt som Albin Ahlstrand förlänger lånar HBK ut mittfältar­en Leo Hedenberg, 20, till Ängelholms FF.

HBK är överens med Ettan södra-klubben om ett samarbetsa­vtal som innebär att Hedenberg kan gå mellan klubbarna med 24 timmars varsel.

Ängelholms FF tränas den här säsongen av den förre landslagsk­aptenen Andreas Granqvist och i truppen återfinns den tidigare Hbk-talangen Johan Gudmundsso­n (lillebror till landslagsb­acken Gabriel Gudmundsso­n) och den tidigare Astrio-anfallaren Philip Comnell.

– Vi tror att det är en bra utveckling­smiljö för Leo, säger Magnus Haglund.

 ?? ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden